FLOOR EXPERT: Pachet complet de protecție pentru instalații de încălzire în pardoseală

Coroziunea

Termenul de coroziune este convențional și cuprinde o serie de procese  chimice și electrochimice prin care metalele trec  din formă elementară într-o formă combinată. Prin coroziune se înțelege distrugerea materialelor, datorită reacțiilor chimice sau electrochimice cu mediul înconjurător cu trecerea metalului în formă de oxizi sau hidroxizi, ceea ce conduce la schimbarea totală a proprietăților inițiale ale metalului și pierderi de masă corespunzătoare.

Această trecere este posibilă deoarece în natură, în mod obișnuit metalele se găsesc sub formă combinată ca: oxizi, carbonați, cloruri, săruri complexe a căror energie liberă este mai mică decât a metalului pur, ceea ce determină tendința naturală a metalelor de a trece la forme cu energie liberă mai redusă.

Existența fenomenului de coroziune este cauza principală a deteriorării componentelor instalației!

Contaminarea fluidului termic cu microorganisme și ciuperci

Organismele microbiologice, de la simple bacterii până la spori de ciuperci şi virusi, pot cauza  probleme atunci când pătrund într-un sistem termic, atât pentru echipamente, cât și pentru sănătatea utilizatorului. Microorganismele au proprietatea de a se înmulți prin diviziune celulară, cu o foarte mare rapiditate.

Boilerele pentru prepararea apei calde, instalațiile de încălzire prin pardoseală, aparatele de aer condiționat și alte sisteme care funcționează la temperatură mai scăzută (sub 60°C) pot fi afectate frecvent pe cale microbiologică!

Pentru evitarea apariției acestor fenomene, se recomandă aditivarea apei din instalație cu inhibitori împotriva coroziunii, respectiv împotriva microorganismelor, utilizând pachetul FLOOR EXPERT.

Pachetul conţine un set de produse utilizate la întreţinerea uzuală a instalaţiilor cu încălzire în pardoseală. Soluţiile facilitează executarea operaţiilor care permit exploatarea optimă a sistemelor de încălzire, asigurând: protecție completă elementelor din instalaţie împotriva coroziunii (INSTAL PROTECT – 1 kg) şi protecţia împotriva apariției și dezvoltării microorganismelor și ciupercilor în instalație(BIO REDUCT-1kg). Kit-ul cuprinde şi un dispozitiv de dozare care permite încărcarea rapidă şi uşoară a soluţiilor în circuit.

INSTAL PROTECT  este un inhibitor de coroziune aditivat organic și anti-crustă pentru instalații termice. Este bazat pe un mix special de aditivi anti-coroziune, ce asigură protecția optimă a instalațiilor care conțin elemente realizate din oțel, fontă, cupru, aluminiu și aliaje aluminiu siliciu.

Produsul asigură o protecție a componentelor metalice cu peste 30% în plus față de utilizarea apei demineralizate ca fluid termic.
Produsul previne depunerea de piatră, oxidarea și electrocoroziunea datorate utilizării diverselor tipuri de componente metalice din instalațiile termice, prin formarea unei pelicule protectoare pe pereții incintelor prin care circulă agentul termic.

BIO REDUCT este un biocid necoroziv cu gamă largă de aplicare, special destinat îndepărtării algelor și bacteriilor din instalațiile de încălzire prin pardoseală, centrale termice în condensare sau altor circuite termice care operează la temperaturi reduse (sub 60°C). Produsul este capabil să rezolve problemele tipice datorate creșterii microbiologice în instalații, cum ar fi: blocajele circuitelor din pardoseală, a robinetelor și debitmetrelelor, colmatarea colectoarelor și schimbătoarelor de căldură, asigurând buna funcționare a instalației și prelungind durata de viață a acestora. Supradozarea produselor nu provoacă perturbari în sistem!

BENEFICIILE UTILIZĂRII PACHETULUI:

  • Este compatibil cu toate metalele și materialele plastice neproducând coroziuni.
  • Este compatibil cu orice tip de antigel sau inhibitor de coroziune din gama CHEMSTAL.
  • Inhibă dezvoltarea microogranismelor.
  • Inhibă apariția produșilor corozivi;
  • Asigură o protectie a componentelor metalice cu peste 30% în plus față de utilizarea apei demineralizate ca fluid termic. 
  • Produsul previne depunerea de piatră, oxidarea și electrocoroziunea datorate utilizării diverselor tipuri de componente metalice din instalațiile termice, prin formarea unei pelicule protectoare.
  • Asigură protecția sistemului până la 1 an.

Pentru gama completă de produse CHEMSTAL, accesați: www.chemstal.ro sau completați formularul de mai jos: