Luminează viața angajaților tăi cu o simplă aplicație – Lansarea Interact Pro activează puterea iluminatului conectat IoT pentru IMM-uri

Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în iluminat, lansează Interact Pro, cea mai recentă soluţie din portofoliul său IoT Interact. Este primul sistem de iluminat software inteligent dezvoltat pentru întreprinderile mici și mijlocii și ultima etapă implementată de Signify pentru a-și extinde dezvoltarea și poziția de lider în sistemele de iluminat conectat, soluţii software și servicii.

Anul trecut, sistemele și serviciile au reprezentat peste 900 milioane de EUR din vânzări și au generat o creștere a vânzărilor de 51% la nivel global. Interact Pro permite companiei Signify să continue această creștere și să extindă ofertele IoT către noi segmente de clienți.

Interact Pro este o aplicație și o interfaţă intuitivă, care permite IMM-urilor să controleze și să gestioneze sistemul de iluminat. Aceasta le ajută să lucreze mai inteligent, facilitând în același timp productivitatea și starea de bine a angajaților, dar și reducerea costurilor cu energia. Interact Pro funcționează integrat cu lămpile, corpurile de iluminat și senzorii Interact Ready de la Philips. Sistemul oferă posibilitatea angajaților să selecteze lumina potrivită pentru ochii lor, în funcţie de sarcinile la care lucrează și de momentul din zi.

Cercetările arată că oamenii își petrec un procent foarte mare din viață în interiorul clădirilor – 90% , ceea ce face ca iluminatul să fie un element demn de luat în seamă, mai ales la locul de muncă. Interact Pro poate să îmbunătățească nivelul de implicare la locul de muncă și să creeze un mediu de lucru atractiv, pentru recrutarea şi retenţia celor mai buni angajaţi.

„Condițiile bune de iluminat pot să ajute la îmbunătățirea dispoziției și confortului oamenilor, iar prin controlul pe care îl oferă asupra mediului de lucru, măresc satisfacția și productivitatea angajaților. Exact aceasta este și experiența noastră la birou, unde ne stimulăm productivitatea folosind aplicația Interact Pro pe smartphone-uri. De exemplu, angajații pot să personalizeze iluminatul în propriul lor spațiu de lucru, iar senzorii din bucătăria firmei sting automat lumina atunci când nu se află nimeni acolo. În total, costurile noastre cu energia s-au redus cu aproape 80%.” – James Gubbins, proprietar de IMM, Pelling Marketing By Design, în Farnham, în sud-estul Angliei.

Iluminat inteligent pentru firme și mai inteligente 

Proiectat pentru spații comerciale mici și medii, de până la 1.000m2 în birouri și până la 10.000m2 în spații industriale, Interact Pro permite conectarea și gestionarea simultană a până la 200 puncte de lumină. Software-ul Interact Pro, conectat prin cloud, oferă un portal web, o interfaţă și o aplicație prin care firmele pot controla iluminatul.

Interact Pro se potrivește cel mai bine pentru birouri, depozite și parcări. Senzorii săi de iluminat detectează automat prezenţa unei persoane și declanșează aprinderea luminii, apoi reduc lumina când respectiva persoană pleacă, reducând consumul de energie și costurile. De asemenea, senzorii pot să detecteze automat nivelul de lumină naturală și să ajusteze iluminatul în consecință, astfel că firmele își pot îmbunătăți eficiența energetică. Datele de la sistemul de iluminat conectat sunt afișate prin interfaţa și aplicația Interact Pro. Aceasta permite proprietarilor de afaceri să ia decizii informate cu privire la gestionarea consumului de energie și să atingă țintele de sustenabilitate, demonstrând astfel responsabilitate socială corporativă. În plus, platforma IoT Interact permite notificări de tip push și update-uri de securitate, astfel că sistemul este menținut automat la zi.

“Internetul Lucrurilor oferă oportunități de neegalat în ceea ce privește iluminatul. Ne bucurăm că putem pune aceste beneficii la dispoziţia IMM-urilor, prin Interact Pro,” a declarat Harsh Chitale, Business Group Leader, segmentul Professional, la Signify. “Accesul la mai multe date şi informaţii arată că Interact Pro poate să ajute IMM-urile să ia decizii mai bune despre cum să își facă afacerea mai productivă și, în același timp, un loc mai plăcut pentru angajați.”

 

Instalare rapidă

Software-ul Interact Pro și corpurile de iluminat Philips Interact Ready sunt activate prin intermediului standardului wireless deschis Zigbee 3.0. Instalarea sistemului de iluminat conectat wireless cu o aplicație înseamnă că acesta poate fi setat mai rapid decât sistemele de iluminat tradiționale. În consecință, tehnicienii care se ocupă de instalare pot să treacă mai rapid la următoarea lucrare și, în același timp, să reducă perturbarea creată pentru afacerea clientului. Interact Pro este singurul sistem care poate să pună laolaltă lămpi şi corpuri de iluminat într-un sistem conectat, menţinând aceleaşi caracteristici, precum reducerea intensității luminoase (dimming), grupare și programare.

Interact Pro permite profesioniștilor în iluminat să ofere servicii cu valoare adăugată și să facă recomandări pozitive clienților lor, menținând relații pe termen lung. Când proprietarul afacerii le permite, tehnicienii care fac instalarea pot efectua diagnoză la distanță, inclusiv verificări ale sistemului, prin interfaţa Interact Pro. Aceasta le permite să identifice cu ușurință orice problemă a sistemului de iluminat și să evite deplasările fără rost la locația clienților.

Interact Pro este lansat global și poate fi obținut exclusiv prin partenerii Signify. Se vor ține cursuri de formare și demonstrații ale noului software Interact Pro în toată lumea și se va oferi asistență continuă.

Lămpi, corpuri de iluminat și senzori Interact Ready de la Philips

O nouă gamă de lămpi, corpuri de iluminat, senzori și întrerupătoare Philips Interact Ready, compatibile cu Interact Pro, este disponibilă acum și la nivel global. Gama Interact Ready conține panouri, spoturi şi tuburi LED.