Echipamente de spălare chimică: CLEANEX® C15 ROTAX și CLEANEX® C30 MATIC

Echipamentele de curățare din gama CHEMSTAL se utilizează în operațiile de spălare chimică a oricărui tip de instalație termică rezidențială de orice dimensiune, facilitând curățarea rapidă a conductelor, caloriferelor, centralelor termice sau a altor componente ale instalației.

În timp și, mai ales, o dată cu creșterea temperaturii, sărurile de calciu, de obicei prezente în apă, se precipită sub formă de microcristale și se așează pe suprafețele metalice ale țevilor din instalație și în schimbătoarele de căldură ale centralelor termice, reducând, astfel, debitul și puterea termică. Pentru a restabili eficiența termică a instalațiilor, este necesară efectuarea unei curățări chimice cu produse și echipamente specifice.

Având în vedere experiența practică a specialiștilor nostri în executarea acestui tip de servicii, echipamentele de curățare din gama Chemstal au fost selectate pe baza fiabilității, ușurinței în exploatare și a rezistenței dovedite la acțiunea oricărui tip de dezincrustant din gama Cleanex, atât în mediu acid, cât și bazic.

În alegerea tipului de echipament, trebuie să se țină cont de parametrii solicitați de aplicație (înălțimea coloanei de curățat, debit, volum, tip de dezincrustant utilizat etc), de complexitatea lucrării și de calificarea personalului de execuție.

Vă prezentăm în continuare cele mai noi echipamente de curățare din gama Chemstal:

CLEANEX®  C15 ROTAX este o pompă de curățare chimică, cu ax vertical, cu rezervor și grup de racorduri hidraulice pentru spălarea și restabilirea eficienței centralelor termice sau instalațiilor de mici dimensiuni prin intermediul utilizării soluțiilor chimice de curățare din gama de produse CHEMSTAL, potrivite tipului de aplicație. Având posibilitatea inversării sensului de circulație, echipamentul poate ataca crusta din ambele direcții de curgere, înlăturând eficient depunerile de calcar și mizerie

În timp și, mai ales, o data cu creșterea temperaturii, sărurile de calciu, de obicei prezente în apă, se precipită sub formă de microcristale și se așează pe suprafețele metalice ale țevilor din instalație și în schimbătoarele de căldură ale centralelor termice, reducând, astfel, debitul și puterea termică. Pentru a restabili eficiența termică a instalațiilor, este necesară efectuarea unei curățări chimice cu produse și echipamente specifice.

Datorită posibilității inversării sensului de rotație, se obține inversarea fluxului pentru soluția de curățare, permițând atacarea depunerilor pe ambele părți, făcând, astfel, curățarea rapidă și eficientă chiar și în cazul țevilor și a schimbătoarelor care sunt aproape total obstrucționate.

CARACTERISTICI TEHNICE

CLEANEX® C15 ROTAX
Alimentare electrică230 V. 50 Hz
Putere nominală0,20 Hp
Debit maxim40 l/min
Greutate6 kg
Temperatura max.50°C
Presiune maximă1 bar
Capacitate rezervor15 litri

Pompa CLEANEX® C30 MATIC este dotată cu invertor de sens și, astfel, poate ataca crusta din ambele direcții de circulație, înlăturând eficient depunerile de calcar și mizerie. Recomandată în special pentru curățări grele ale instalațiilor termice, pompa funcționează în deplină siguranță și posedă o automatizare care să permită programarea modului de funcționare astfel incat operatorul să poată efectua și alte lucrări în același timp. Pompa este echipată cu cu ax vertical și rezervor pentru curățarea instalațiilor prin utilizarea soluțiilor chimice de spălare potrivite tipului de aplicație.

Cleanex® C30 Maticatacă depunerile pe ambele părți, făcând astfel procesul de curățare deosebit de eficient și rapid chiar și atunci când conductele și schimbătoarele de caldură sunt aproape total obstrucționate.

CARACTERISTICI TEHNICE

CLEANEX® C30 MATIC
Alimentare electrică220 V
Debit maxim44 l/min
Greutate10.5 kg
Temperatura max.50°C
Presiune maximă1.5 bar
Capacitate rezervor24 litri

Pentru mai multe informații despre gama completă de produse Chemstal, accesați: www.chemstal.ro