DOCTOR CLEANEX® – Pachet complet de curatare si protectie pentru instalatii termice

Sărurile, impuritățile mecanice și microorganismele prezente în apa de alimentare, conțin contaminanți ce pot duce la formarea de depuneri și coroziuni ale metalelor. Aceste fenomene creează probleme în diversele componente vitale ale instalațiilor termice cum ar fi: schimbatoarele de căldură, armături, țevi, pompe, elemente radiante, supraîncalzitoare, economizoare și instalații de condensare. Crustele și coroziunea din sistem conduc la reducerea transferului termic, creșterea consumului de combustibil și supraîncălziri ale metalelor, generând astfel creșterea costurilor de întreținere și exploatare.

Solicita o oferta pentru pachetul complet de curatare si protectie a instalatiilor termice!

Cea mai frecventă problemă de transfer termic, se datorează prezenței în calorifere a magnetitei, (pulbere neagră) care este  un compus din grupa oxizilor de fier  cu proprietăti feromagnetice. Datorită rezistenței deosebite, pulberea de magnetită amestecată cu ulei sau unsori, se utilizează pentru protejarea componentelor noi ale instalațiilor termice (calorifere, țevi, armături).

Magnetita mai poate apărea în instalațiile cu componente din oțel și fontă, datorită unor  procese complexe de oxidare în condiții de temperatură, presiune și oxigen dizolvat în fluidul termic.

Pentru evitarea apariției acestor fenomene, se recomandă efectuarea unei curățări chimice pasive a sistemului, urmată de aditivarea apei cu un inhibitor de coroziune în vederea prevenirii reapariției fenomenelor nedorite, utilizând pachetul DOCTOR CLEANEX® .

Pachetul conţine un set de produse utilizate la întreţinerea uzuală a instalaţiei termice. Soluţiile facilitează executarea operaţiilor care permit exploatarea optimă a sistemelor de încălzire sau răcire asigurând: curăţarea tuturor elementelor de instalaţie (CLEANEX® INSTAL PLUS – 1 kg) şi protecţia împotriva depunerilor de calcar, nămol sau rugină din sistem (INSTAL PROTECT PLUS-1kg). Kit-ul cuprinde şi un dispozitiv de dozare care permite încărcarea rapidă şi uşoară a soluţiilor în circuit.

CLEANEX® INSTAL PLUS este special dezvoltat pentru curățarea depunerilor de nămol și magnetită din instalațiile termice  care au probleme de transfer termic datorate colmatării cu calcar, oxizi de fier și nămol. Produsul este destinat tratării atât a sistemelor noi de încălzire înainte de punere în funcțiune, cât și a sistemelor de încălzire deja exploatate.

Beneficii:

  • Este compatibil cu toate metalele și materialele plastice neproducând coroziuni.
  • Curăță uleiul,vaselina,grăsimile și alte resturi de la instalarea/montarea componentelor instalației.
  • Curăță și neutralizează nămolurile, depozitele și particulele în suspensie de magnetită rezultate în urma coroziunii, solzii de rugină, depunerile de calcar și alte reziduuri de particule
  • Nu necesită neutralizare

INSTAL PROTECT PLUS  este o combinație foarte eficientă de inhibitori anorganici împotriva coroziunii, protejând oțelul, aluminiul, cuprul și aliajele lor.

Inhibitorul de coroziune are în compoziție alcanolamine, molibdat de sodiu, azotiți și substanțe dezinfectante.

ATENȚIE! Nu se utilizează în circuite cu fluid termic pe bază de antigel sau alți aditivi .

Beneficii :

  • Protejea și menține eficiența termică a instalației cu costuri reduse;
  • Inhibă apariția produșilor corozivi;
  • Inhibă formarea depunerilor și a nămolului;
  • Inhibă dezvoltarea microorganismelor;

Pentru o eficiență crescută a pachetului DOCTOR CLEANEX® înainte de începerea procedurii se recomandă montarea unui filtru antimagnetită Magna Clean Micro 22mm sau Magna Clean 28mm (în funcție de diametrul țevii) pe retur înainte de centrala termică cu rolul de a reține integral murdăria din circuit.