Decalogul Electra: 10 argumente solide pentru a alege generația de interfoane video & audio ELECTRA Touch Line

[protecție & confort pentru familia ta] este logo-ul care exprimă direct misiunea firmei ELECTRA. Toate produsele firmei ELECTRA, trecute, prezente şi viitoare au adus şi vor aduce mai multă PROTECŢIE ŞI CONFORT în căminele clienţilor noştri. Pe scurt, asta vindem: PROTECŢIE și CONFORT.

tl-smart-smart-extra

Produsele ELECTRA Touch Line sunt definite de funcţiunile şi avantajele pe care le aduc instalatorilor şi utilizatorilor finali.  Vă prezentăm în continuare ”decalogul ELECTRA”, 10 argumente solide pentru a alege produsele ELECTRA Touch Line.

 1. COMUNICAŢIE FULL-DUPLEX HANDS-FREE

Cu această generație am spus ADIO! definitiv bătrânelor interfoane cu receptor sau interfoanelor semiduplex cu taste mecanice. Deseori, receptorul nu stă fixat în furcă, cablul de legătură atârnă, se răsuceşte şi oricum nu arată bine. Mai mult, nemulţumirea clientului este şi mai mare când butonul se blochează.

La produsele din seria Touch Line se atinge doar iconiţa tastei de DESCHIS, după care se poate vorbi liber cu vizitatorul. Atingând altă tastă, se poate deschide uşa de la intrare sau se pot face alte comenzi. Audiţie perfectă, imagine excelentă şi reglaj de volum cu posibilitatea de a închide interfonul. Totul foarte simplu şi confortabil pentru orice client.

 1. SIGURANŢĂ ÎN FUNCŢIONARE CU TASTATURI TOUCH

Toate terminalele interioare video și audio şi panourile exterioare din gama au tastaturi TOUCH realizate în firma ELECTRA pe ecrane de sticlă, cu tehnologie de ultimă oră. O tastă este marcată pe sticlă cu o iconiţă ce sugerează funcţiunea realizată sau o cifră. Orice atingere pe o tastă sau cifră este însoţită de un semnal audio (BIP) de confirmare.

Pe timpul nopţii, tastaturile panourilor exterioare sunt iluminate. Mai mult, funcţionează și în orice condiţii de mediu: exces de praf, ploaie, umiditate excesivă, ceaţă densă, zăpadă,  iarna la -30⁰C, vara la +60⁰C, ceea ce nu poate fi garantat la tastaturile clasice, la care apa sau praful pot intra prin spaţiile dintre butoane şi carcasă. Funcţionează şi atunci când purtăm mănuşi.

 1. GLASS TECHNOLOGY

Toate produsele au suprafaţa frontală din sticlă. Panourile exterioare au carcasa din Aluminiu şi suprafaţa frontală din sticlă de 8 mm securizată printr-un proces chimic de întărire, iar terminalele interioare au carcasa din plastic şi suprafaţa din sticlă de 3 mm, de asemenea securizată.

Dacă este să vorbim de design-ul aparaturii electronice cu suprafaţă de sticlă, atunci acesta este supracunoscut şi foarte apreciat peste tot in lume. Abordarea ELECTRA de a realiza și panourile exterioare cu ramă de Aluminiu şi suprafaţă de sticlă este însă o soluție originală, cu multiple avantaje, care ne diferenţiază total faţă de alte produse similare.

 • Suprafaţa de sticlă se curăţă uşor, deoarece este netedă şi lucioasă, fără nici un buton aparent, lucru valabil atât pentru terminalele interioare, cât şi pentru panourile exterioare. Curățarea este mult mai dificil de făcut la produsele cu tastatură clasică.
 • La tastaturile TOUCH realizate în tehnologie GLASS, funcţionarea este garantată în toate condiţiile de mediu.
 • În caz de vandalism, sticla antiefracţie de 8 mm doar se fisurează, nu cade de pe panou, iar tastatura funcţionează în continuare, spre deosebire de un panou exterior clasic, care nu mai funcţionează din cauza blocării tastaturii.
 1. CAMERĂ VIDEO ORIENTABILĂ

Cu un panou exterior cu cameră video orientabilă, camera poate fi poziționată într-un unghi optim, în fiecare de fiecare situație particulară întâlnită pe teren. Camera video orientabilă de la panourile ELECTRA are un domeniu de vizibilitate de 142⁰, care este asigurat de unghiul de vizualizare de 92⁰ al camerei CMOS cu IR-CUT, 1/3” (PAL: 573 x 597, 800 TVL) la care se adaugă 25⁰ orientare spre dreapta şi 25⁰ orientare spre stânga.

Cele 12 LED-uri de iluminare (IR) oferă familiei proprietarului posibilitatea să vadă clar pe timp de noapte, la distanţă foarte mare. De asemenea, ca și mic ”truc” care să crească sentimentul de siguranță, camerele video orientabile produse de ELECTRA au în zona LED-urilor de iluminare pe timp de noapte un LED ROŞU care clipeşte în permanenţă şi care simulează că în acea zonă ”se înregistrează imagini video”. Chiar la nivel psihologic, acest fapt va îndepărta vizitatorii nepoftiţi şi zona de securitate rămâne liberă.

Un alt avantaj unic al panourilor video ELECTRA este faptul că funționează iarna la -30oC, fiind prevăzute cu un sistem de încălzire a camerei video.

 1. MONITORIZĂRI VIDEO SUCCESIVE PE MAI MULTE CAMERE VIDEO

Pentru a putea creşte gradul de protecţie a proprietarului prin instalarea unui videointerfon ELECTRA, la panourile exterioare video se pot conecta, prin intermediul unei doze de selecţie, mai multe camere video.  Camerele video  se pot monta în diverse zone de pe proprietate (vilă sau bloc), iar de pe postul video se pot vizualiza succesiv imagini din exterior. Această facilitate a videointerfoanelor ELECTRA asigură mai multă protecţie, încredere şi confort pentru proprietar, mai ales pe timpul nopţii. În plus, terminalele video de 7” Touch Line extra sunt prevăzute și cu funcție de fotografiere și memorie foto.

 1. ACCES CU TAG RFID PERSONALIZAT

Toate panourile exterioare funcţionează numai cu TAG-uri RFID produse de ELECTRA. Ceea ce diferenţiază tag-urile produse de ELECTRA faţă de altele de pe piață este faptul că TAG-urile ELECTRA sunt programabile şi au capacitatea de a memora mult mai multe informaţii decât un banal tag importat de oriunde și prin urmare poate fi personalizat/ securizat.

 1. COMENZI AUXILIARE EXTERIOARE REALIZATE DIN INTERIOR

Pe lângă protecţie, produsele Touch Line de la ELECTRA oferă şi confort. După caz şi după preferinţele proprietarului, printr-o simplă atingere a unei taste de pe postul interior se poate deschide poarta auto, uşa garajului sau o lumină exterioară la vilă. La BLOC se poate aprinde lumina de pe scară sau să se deschidă uşa garajului de la subsolul blocului, după caz.

 1. SIMPLU DE INSTALAT

Toate instalațiile Touch Line se conectează cu cablu UTP cat5e (AWG24), care este utilizat pe scară largă și pentru rețelele de internet.

 1. MONTAJ APLICAT sau ÎNGROPAT pentru orice tip de PANOU EXTERIOR

Panourile exterioare se fabrică în două variante de montaj pe perete:

 • APLICAT direct pe perete sau alt tip de suport
 • ÎNGROPAT în perete, caz în care carcasa spate se îngroapă în perete, iar panoul frontal va fi apoi montat în carcasa spate la nivelul peretelui.

Montajul îngropat poate fi ales în special de clienţii care doresc o arhitectură deosebită pentru intrarea pe proprietatea lor.

 1. REGLAREA VOLUMULUI AUDIŢIEI

Doar atingând o dată sau de mai multe ori tasta de reglaj volum de pe postul interior video  sau audio, locatarul poate regla volumul audiţiei în locuinţă sau poate închide postul interior atunci când nu vrea să fie deranjat.

Atunci când postul interior este închis, tasta de volum audiţie este iluminată în roşu în permanenţă pentru a reaminti proprietarului să deschidă postul. Toate aceste funcţiuni nu fac decât să sporească confortul şi utilitatea în locuinţa proprietarului.

electra-25-ani_sigla-ro