Cum poti sa obtii solutia optima pentru incalzirea terenurilor sportive

Instalarea cablurilor incalzitoare Helix din gama Elektra sub gazonul terenurilor sportive permite utilizarea acestora pe tot parcursul anului. Incalzirea va intari radacinile gazonului si va creste abilitatea acestuia sa reziste la o utilizare intensa.

In functie de conditiile climatice, puterea instalata variaza de la 50 la 120W/m┬▓. O putere mai mica poate fi instalata atunci cand terenul sportiv este acoperit cu folie de protectie atunci cand ninge sau ploua.

Conform recomandarilor FIFA un teren de fotbal ar trebui sa aibe urmatoarele dimensiuni: lungime 100 – 120m si latime 64 ÔÇô 90 m. Un teren standard este 105 x 72 m = 7560 m┬▓ pentru care sunt necesari intre 380 si 910 kW, putere instalata.

In cele mai multe cazuri existenta instalatiei de nocturna face ca instalarea unui sistem electric de incalzire sub gazon de la Helix sa nu necesite instalarea unui punct de transformare suplimentar. Instalatia de alimentare putand fi utilizata intermitent intre sistemul de iluminare (nocturna) si sistemul electric de incalzire sub gazon. Nocturna va fi utilizata pe perioada desfasurarii jocului, iar datorita inertiei termice mari acest lucru nu va afecta semnificativ temperatura la nivelul gazonului.

Pentru aceasta aplicatie echipa Helix va recomanda cablurile de incalzire cu protectie tip VC (monofilar) sau VCD (bifilar) cu alimentare la 400V. In plus, pentru controlul sistemului se recomanda zonarea terenului sportive in mai multe zone de incalzire fiecare controlata de unitati de control tip ETI, ETN sau ETV. Pentru controlul centralizat echipa Helix va poate oferi si solutii de control local sau la distanta in functie de cerinte.

instalare-sistem-gazoncablu-incalzire-vcd

Printre proiectele Helix din aceasta categorie se afla stadionul Cluj Arena, stadion din categoria Elite, un proiect reprezentativ pentru Romania si o locatie importanta atat pentru evenimente sportive cat si cele socio-culturale. Pentru acest proiect echipa Helix a furnizat peste 36500 ml de cablu incalzitor impreuna cu sistemul de fixare aferent acestora si sistemul de control.

ALEGE ACUM CONFORTUL TERMIC SUPERIOR CU COSTURI REDUSE!

Cand optati pentru incalzire electrica in pardoseala Helix alegeti un sistem durabil, eficient si economic cu 20 ani garantie fabricat de catre specialisti in domeniu.

Echipa Helix are peste 9 ani de experienta in importul, distributia si instalarea sistemelor electrice de incalzire, incalzire in pardoseala si degivrare.

Solutiile Helix au fost alese atat pentru obiective rezidentiale cat si pentru proiecte comerciale si publice.