Cele mai performante sisteme de cosuri de fum marca Hoch®

Sistemele de cos de fum nu numai ca adauga un bun simt al caracterului unei case, dar sunt esentiale daca doriti sa va bucurati de avantajele confortabile ale unei surse de incalzire. Indiferent daca construiti sau renovati, daca proprietatea cuprinde un cos de fum, trebuie sa va asigurati ca acesta este in cea mai buna stare de functionare.

A stii cum functioneaza cosurile de fum este util in functionarea cotidiana a acestuia. Si, la fel de important este sa alegeti un cos de fum potrivit pentru sursa voastra de incalzire, cu diametrul adecvat si din materiale de buna calitate. In acest sens, recomandarea noastra sunt cosurile de fum din ceramica marca Hoch®.

De ce le recomandam si care sunt caracteristicile acestora?

Hoch este un producator de renume la nivel european. Materialele de constructie pe care le utilizeaza in constructia cosurilor de fum respecta standardele si certificatele europene conform EN, ceea ce garanteaza un nivel ridicat de siguranta.

Sistemele profesionale de cos de fum triplustrat marca Hoch® sunt sisteme de evacuare moderne testate TÜV si realizate din tuburi ceramice calitative si rezistente. Acestea sunt supuse celor mai stricte controale ale calitatii impuse de Institutul German pentru Tehnologia Constructiilor.

Cosurile de fum din material ceramic sunt printre cele mai rezistente si performante solutii de evacuare a gazelor arse produse de sistemele termice. Cosurile ceramice sunt astfel, o alternativa preferata si sigura la cosurile traditionale caramida zidite, fiind o varianta mai avansata.

Acestea sunt compatibile cu diferite tipuri de surse de incalzire (soba, semineu sau centrala) si putand fi folosite indiferent de tipul de combustibil al sursei principale: lemne, gaz, peleti, biomasa.

Durabilitatea este o alta caracteristica de top a cosurilor ceramice. Alegand un horn ceramic veti asigura un tiraj optim pentru un randament maxim al sursei voastre de incalzire.

Cosurile de fum din ceramica combina calitatea materialelor cu usurinta instalarii modulare.

Un horn de fum din ceramica este compus din ceramica la interior si beton la exterior, fiind sisteme de evacuare dispuse in triplustrat.

Componentele unui sistem complet de cos de fum triplustrat sunt urmatoarele:

Cosurile de fum ceramice sunt disponibile intr-o gama variata de forme (cosuri simple si duble) si diametre (intre fi 100 si fi 400).

Izolatia termica prezenta in jurul cosurilor de fum ajuta la prevenirea condensarii vaporilor de apa in interiorul tubului de fum si asigura un tiraj optim.

Cosurile marca Hoch beneficiaza de o garantie de 30 de ani.

Se monteaza cu usurinta si rapiditate datorita elementelor prefabricate din beton si ceramica.

Alte avantaje care fac cosurile de fum ceramice sa se deosebeasca fata de alte variante sunt: rezistenta fata de umiditate, rezistenta ridicata la socurile termice si la socurile mecanice din exterior, substante agresive, viteza de incalzire la temperatura de operare, debitul ridicat in interiorul sistemului si dimensiuni exterioare mici.

Daca va ganditi si la aspectul financiar, ei bine, pretul unui cos de fum ceramic poate fi mai ridicat fata de alte modele traditionale, insa avantajele acestora siguranta unui cos de fum pe care nu va trebui sa il schimbati prea curand.

Dupa cum puteti vedea, cosurile de fum sunt sisteme complexe care contin multe componente diferite. Curatarea, intretinerea dar si inspectia anuala a cosului de fum poate sa va asigure ca fiecare dintre aceste componente ale cosului functioneaza asa cum trebuie si nu au nevoie de reparatii sau inlocuire.

Atunci cand oamenii raporteaza probleme cu performantele sistemelor de incalzire, cauza adesea identificata este cosul de fum. Selectarea cosului corect si proiectarea instalatiei sunt esentiale pentru performante bune si sigure.

Un cos de fum murdar si incarcat, supus unei izolatii precare si a unor eventuale scurgeri de aer poate fi mai putin eficient decat un cos de fum curatat si bine proiectat.

Indiferent de orasul sau judetul in care va aflati, daca instalati un semineu sau o alta sursa de incalzire (semineu Prahova, Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj sau orice alt judet din tara), aveti nevoie si de un cos de fum potrivit.

Pentru cosuri de fum sigure si durabile, va punem la dispozitie intreaga noastra gama de sisteme profesionale de cosuri de fum, dar si accesorii (tubulaturi, burlane soba, reductii, palarii antivant, etc) si servicii de intretinere si curatare a acestora.