Cu cat creste pretul unui apartament daca este dotat cu aer conditionat?

O analiza realizata de Imobilia┬şre.ro releva ca apartamentele dotate cu instalatie de climatizare pot fi cu cateva mii de euro mai scumpe decat proprietatile comparabile (ca suprafata, etaj, an de constructie), dar care nu beneficiaza de aceasta facilitate.

poza14Desi un aparat de aer conditionat costa cateva sute de euro, diferentele de pret dintre doua apartamente situ┬şate in aceeasi zona, intr-un imobil cu vechime similara, cu aceeasi suprafata si acelasi nivel de amenajare pornesc de la 1.500 de euro si ajung p├óna la 7.000 de euro, in functie de oras si tipul de locuinta.

Daca o garsoniera de 32 de metri patrati utili din Drumul Taberei, Bucuresti, care e complet mobilata, dar nu are instalatie de climatizare costa 32.500 euro, o alta finisata si cu aer conditionat in dotare costa 35.000 euro.

La fel, in cartierul Dristor din Bucuresti, o garsoniera de 28 de metri patrati utili, etajul trei din zece, are un pret de 31.500 euro, ce include si instalatia de climatizare. O locuinta similara ca suprafata, situata tot la etaj intermediar (patru din zece), dar fara aer conditionat costa 28.500 euro.

Pe segmentul locuintelor cu trei camere, un apartament de 65 de metri patrati, situat la etajul opt din opt al unui bloc finalizat in 1984, poate fi achizitionat cu 61.500 de euro, cu tot cu aer conditionat. Fara asemenea dotari, o locuinta de 65 de metri patrati, construita in 1984 si amplasata tot la ultimul etaj, costa 58.000 de euro.

Pe de alta parte, in Cluj-Napoca, zona Buna Ziua, o garsoniera cu aer conditionat si o suprafata de 46 de metri patrati are un pret cerut de 48.000 de euro. In absenta unei asemenea dotari, o unitate locativa similara ca suprafata (42 de metri patrati) si chiar mai recent construita poate fi achizitionata cu 46.000 de euro.

Sursa

Vrei sa fii la curent cu ce cele mai bune sisteme HVAC existente pe piata? Urmareste-le AICI!