De ce NU un aparat de aer conditionat pentru toate camerele

Exista mai multe motive pentru care o astfel de idee nu este indicata. Evident, daca alegeti sa folositi un aparat de aer conditionat cu o capacitate de 9000 de btu, acesta nu va face fata pentru intreg apartamentul.

De exemplu, daca avem in gand sa amplasam aparatul pe hol, idee pe care o au multe persoane care au auzit despre pericolele legate de sanatate pe care folosirea excesiva sau inadecvata a aparatelor o au asupra sanatatii vom constata ca exista mai multe obiectii legate de acest tip de amplasare. Noi ne imaginam, ca plasand aparatul in acel spatiu nu are cum sa bata „direct” asupra cuiva, deci este mai sanatos, insa:

In hol temperatura va fi fie mai scazuta fie mai ridicata decat cea din camera, indiferent de sezon. Chiar daca ne imaginam ca pozitionand usile intr-un anumit fel vom avea de castigat, este doar o iluzie.

Fiind un spatiu restrans, temperatura din hol va ajunge rapid la valoarea dorita, iar aparatul se va opri sau se va „relaxa”, chiar daca in camerele alaturate inca nu este temperatura corespunzatoare.

De asemenea, temperatura din hol si din camere fiind diferita, veti suferi permanent socuri termice, de fiecare data cand veti dori sa treceti dintr-o camera intr-alta.

Datorita faptului ca un singur aparat trebuie sa raceasca o suprafata mare, va fi permanent suprasolicitat, ceea ce va face ca si consumul de energie electrica sa creasca considerabil de mult.

Acest tip de supasolicitare, pe langa cresterea consumului de energie elecrica va duce si la deteriorarea aparatului foarte rapida.

 

[huge_it_gallery id=”11″]