Aerul conditionat si beneficiile sale

Aerul conditionat presupune instalarea unui sistem care este folosit pentru racirea sau incalzirea interioarelor intr-un timp foarte scurt. Astazi aceste sisteme sunt utilizate extensiv in locuinte si birouri pentru ca pot oferi multe avantaje in materie de confort si relaxare oricui le foloseste. Un aparat de aer conditionat presupune de obicei un condensator, evaporator si o unitate de tip compresor de dimensiuni ce variaza si cu capacitati de racire si preturi direct proportionale. Anumite sisteme speciale pot fi utilizate doar pentru uscarea aerului, fara sa raceasca simultan.

Oamenii de stiinta au estimat in urma unor studii ca 80 de procente din totalul de bacterii, ciuperci si particule exterioare alergene sunt blocate de filtrele aparatelor de aer conditionat si in felul acesta riscurile de afectiuni pentru persoane cu probleme respiratorii sau alergii sunt reduse substantial.

Sistemele cele mai performante de aer conditionat sunt utilizate in medii de preparare a alimentelor pentru ca sunt benefice pentru ventilare si curatarea aerului. Acestea sunt esentiale in orice mediu de productie si spatiu public pentru a preveni orice tip de contaminare. In magazine aparatele de aer conditionat se folosesc pentru a nu permite prafului sa se depuna pe produsele expuse, reducand necesarul de personal pentru curatenie. In plus, aparatele de aer conditionat care pastreaza o temperatura optima in birouri vor mari performanta calculatorelor pentru ca nu incurajeaza supraincalzirea acestora. Dar acestea nu sunt singurele beneficii pe care climatizoarele le vor aduce afacerii dumneavoastra.

Daca temperatura dintr-o incapere este ridicata, personalul va obosi curand si va avea o stare de disconfort ceea ce dauneaza capacitatii de concentrare si productivitatii. Cum un aparat de aer conditionat creeaza conditii optime de confort, productivitatea si eficienta angajatilor firmei cresc, iar simultan cu ele va creste si profitul lunar, investitia amortizandu-se in timp foarte scurt, permitand alte dezvoltari care aduc locuri de munca si profituri pentru ambele parti.

[huge_it_gallery id=”8″]