Cluj-Napoca – Al treilea oras din Romania care organizeaza #guerillalighting – un eveniment altfel!

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:
Sâmbătă22 iulie, de la ora 21:30, vă invităm la un eveniment altfel.  The City of Green Buildings, împreună cu Asociația Română pentru Iluminat, aduc #guerillalighting, în Cluj-Napoca, pentru prima dată – un concept fun, ce vrea să crească gradul de conștientizare asupra uzului deficitar al luminii artificiale, în mediul urban. Cluj-Napoca este cel de-al treilea oraș în care se dezvoltă acest concept, în România. 

Cinci clădiri din Cluj-Napoca vor fi iluminate sâmbătă, pentru a demonstra puterea designului de iluminat urban, transformând aceste clădiri publice printr-o mișcare voluntară a studenților și voluntarilor din cadrul Academiei The City of Green Buildings (17 iulie – 2 august).
Clădirile pe care le veți putea vedea luminate vor fi: 
  1. Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca – 21.30
  2. Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca
  3. Zidul Clujului, de pe strada Potaisa
  4. Palatul Bánffy din Cluj-Napoca
  5. Aleea Cetățuia

Întregul eveniment va fi un traseu între aceste clădiri, iar corpurile de iluminat folosite în cadrul evenimentul sunt concepute special pentru iluminare eficientă, în scopul reducerii pierderilor de lumină.

Guerrilla Lighting este un un eveniment care utilizează lumina ca o formă de intervenție Urbană si este un concept Light Collective al Martin Lupton & Sharon Stammers.