Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un semineu?

Inainte de a opta pentru montarea unui semineu intr-o locuinta, o cabana sau chiar o pensiune, este indicat sa iti pui niste intrebari esentiale cu ajutorul carora iti poti da seama daca merita sau nu sa faci o asemenea investitie. In cele ce urmeaza ti-am pregatit 7 intrebari care sa te ajute sa iei o decizie:

Recomandat de pe Arhispec.ro
Termosemineu Carla Aqua+ 33,4 KW

 1. Care este principalul scop pentru care doresti un semineu?
Vrei un semineu pentru eficienta termica, factorul estetic sau o combinatie intre ambele? Comunicand aceasta informatie celor care furnizeaza seminee, vei fi indrumat catre o selectie specifica nevoilor tale.

2. Vrei sa incalzesti mai mult de o camera?
Daca incerci sa faci economie la incalzire optand pentru un semineu, tot ce vei obtine va un living calduros si dormitorul rece. Nu cumpara un semineu daca ai intentia sa incalzesti mai multe camere.

3. Cauti eficienta termica? Alege un semineu controlat prin termostat
In acest fel semineul va porni si se va opri automat in functie de temperatura pe care o doresti in incapere.

4. Cum arata semineul cand nu este pus in functiune?
Avand in vedere ca semineul nu va functiona 24/24, este important sa iti placa cum arata atunci cand nu este in functiune.

sursa foto: www.robertsonfireplaces.co.uk

5. Cum doresti sa functioneze?
Exista mai multe optiuni disponibile, inclusiv seminee cu intrerupatoare de perete, telecomanda sau termostat. Mai exista si termostate care sunt operate manual.

6. Doresti un semineu electric sau pe gaz?
Daca nu exista racordare la gaz unde doresti sa amplasezi semineul, optiunea de semineu electric este alegerea perfecta din mai multe motive: nu necesita ventilate si pot fi instalate oriunde in casa.

sursa foto: www.regency-fire.com

7. Cine se ocupa de instalare?
Modul in care este instalat semineul are impact asupra eficientei si durabilitatii lui. Astfel, pentru a beneficia de performante maxime, apelati la o firma sau un instalator specializat in instalatii HVAC.