Cate locuinte iau foc in fiecare an in Romania?

Conform statisticilor publicate de I.G.S.U. (Institutul General pentru Situatii de Urgenta), in Romania se produc anual, in medie, aproximativ 6000 de incendii la locuinte. Din pacate, in aceste dezastre isi pierd viata circa 180 de persoane, iar tocmai de aceea, siguranta cladirilor trebuie sa ocupe un loc primordial in momentul deciziei de construire.

Pentru constructiile noi, este indicat ca preventia trebuie sa se realizeze inca din faza de proiect, cu alegerea de materiale de constructie si finisaje cu proprietati ignifuge. Din aceasta categorie recomandam:

Tencuiala decorativa cu rezistenta la foc KRAFT FIRE PROOF PLASTER R15
Tencuiala decorativa, cu rezistenta la foc, Clasa A2, pe baza de rasina organica si aditivi speciali in dispersie apoasa, agregate minerale, pigmenti si aditivi, gata preparata, in structura periata, R15, pentru exterior si interior cu aplicare manuala.
DOMENII DE UTILIZARE: Se aplica pe orice suprafata exterioara din tencuieli uzuale minerale de var-ciment, ciment-var, gleturi de ipsos, placi de gips-carton si pe vopsitorii vechi rezistente la frecare si uzura, ca strat de finisare decorativa si de protectie a peretilor, a sistemelor de izolatie termica rezistenta la foc, pe sisteme cu EPS ignifugat sau vata bazaltica minerala.

Vopseaua Termospumanta Ignifuga EMEX AQ FLAM
Produs profesional, ecologic, pe baza de rasini acrilice, aditivi si extenderi speciali pentru protejarea structurilor de rezistenta din lemn, a suporturilor din lemn sau materiale lemnoase, asigurand o protectie activa impotriva focului prin crearea unui scut termoprotector din spuma rigida ignifuga. In functie de grosimea stratului aplicat si implicit a numarului de straturi, vopseaua ignifuga poate intarzia focul cca. 60 de minute. Produsul poate fi livrat doar la culoare alba sau gri.

Pentru constructiile deja existente, implementarea unui sistem de avertizare si protectie la incendiu, sau chiar un sistem de stingere rapida poate fi esentiala in prevenirea unei tragedii. Desigur, acestea sunt tot mai des specificate si implementate la constructiile noi. Din aceasta categorie, SIEMENS propune doua solutii:

Noua centrala adresabila de detectie a incendiului – Cerberus FIT FC360
FC360 este parte a sistemului Cerberus FIT, un sistem de protectie la incendiu dezvoltat special pentru utilizare in cladiri si facilitati mici.
Cerberus Fit FC360 sustine conexiunea a pana la 126 de elemente C-NET, incluzand detectoarele cu tehnologia patentata ASA (Analizare Avansata a Semnalului) din gama Cerberus PRO, care ofera imunitate impotriva fenomenelor inselatoare si previne alarmele false.
Detectoarele si perifericele sunt conectate in bucla, ceea ce reduce costurile de cablare si imbunatateste semnificativ fiabilitatea intregului sistem multumita buclei de comunicatie.

SinorixTM 1230 – stingerea rapida si in siguranta a incendiilor
SinorixÔäó 1230 reactioneaza rapid avand proprietati superioare de stingere ÔÇô protejand bunurile de valoare si asigur├ónd stingerea fara impact negativ asupra mediului (zero potential de distrugere al stratului de ozon). Solutia avansata de stingere SinorixÔäó1230 este una excelenta pentru protectia valorilor, proceselor tehnologice si a persoanelor. Este bazat pe agentul de stingere de la 3MÔäó NovecÔäó 1230 Fluid de Protectie la Incendiu cu tehnologia de 42 de bari de la Siemens, care permite cel mai inalt nivel de eficienta si flexibilitate. Permitand interventii rapide, sigure si automatizate, SinorixÔäó 1230 poate preveni pierderea datelor si continuarea proceselor de business in siguranta.

Intra pe ARHISPEC si gaseste produse ignifuge de calitate pentru proiectele tale!