Au fost puse in functiune cele mai inalte turbine eoliene din lume. Sunt mai inalte decat cea mai inalta cladire din Romania

Avand o inaltime comparabila cu cateva dintre cele mai inalte cladiri din lume, turbinele eoliene puse in functiune saptamana aceasta in Liverpool sunt un adevarat exemplu de grandoare si de inalta eficienta.

(sursa foto:globalconstructionreview.com)

Sunt cele mai inalte din lume, insa nu si cele mai puternice!

Mai inalte decat una dintre cele mai cunoscute cladiri de birouri din Londra (The Gherkin – 180m), turbinele eoliene puse in functiune de compania daneza Dong Energy masoara 195 de metri in inaltime si au diametrul ┬ámai mare decat celebrul London Eye. Ele depasesc in inaltime si┬ácea mai inalta cladire din Romania, Sky Tower din Floreasca-Bucuresti, care masoara 137 de metri.

(Sky Tower Bucuresti, foto: romania-insider.com)

Cele 32 de turbine MHI Vestas V164, cu o capacitate maxima de 256 MW (8MW fiecare), au fost amplasate pe coasta Liverpoolului si pot produce suficienta energie pentu a alimenta 230.000 de locuinte. Pentru a sublinia cat de mult a evoluat acest sector, compania care le-a implementat a punctat ca o singura turbina genereaza mai multa energie decat Vindeby, prima instalatie eoliana din lume amplasata in larg, pe care tot ei au construit-o in urma cu 25 de ani.

Cu toate acestea, turbinele nu sunt cele mai puternice din lume, iar asta deoarece modelul V164 a fost deja imbunatatit datorita unui parteneriat realizat intre companiile Vesta si Mitsubishi Heavy Industries, care au reconfigurat turbinele pentru a produce 9MW (modelul prezent produce 8MW).

Sursa articol: globalconstructionreview.com

Pana la implementarea unor astfel de proiecte gigant si in Romania, ne concentram pe domeniul instalatiilor si cel mai bine ne pricepem sa identificam proiectele care au nevoie de produse pentru instalatii.

Acceseaza aici santierele care au nevoie de produse pentru instalatii!

Iar materiale eficiente energetic, la preturi de producatori, gasiti AICI!