58% din cei mai puternici 100 de constructori au inregistrat  cresteri in ultimul an

58% din companiile analizate de catre IBC Focus in ultima editie a Top 100 Antreprenori Generali in Constructii au incheiat anul financiar 2015 pe crestere.

Acesti 100 de antreprenori generali au rulat afaceri de peste 9,5 miliarde lei in anul financiar 2015, potrivit datelor preliminare adunate de IBC Focus. Practic, ei controleaza o treime din intreaga piata de aproximativ 29.000 de companii (firme inregistrate cu codul CAEN 4120 – Lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale). Cifra este insa in crestere cu 7% fata de ce inregistrau cele mai puternice 100 de companii in urma cu un an.

top-100ag

Rezultatele financiare, peste estimarile anului trecut

In editia din 2015 a Top 100 Antreprenori Generali in Constructii, 53% din companiile prezente in clasament estimau ca anul se va incheia pentru ele in crestere. Datele analizate in 2016, odata cu publicarea datelor financiare pe anul precedent, ne arata ca 58% dintre antreprenori au inregistrat cresteri in realitate, in timp ce scaderile suferite de veniturile celorlalte companii au dus la disparitia din actualul clasament a unei treimi din acele 100 de firme de constructii.

Cum au evoluat afacerilor celor mai puternici 100 de antreprenori?

3% din companiile prezente in editia din 2015 a Top 100 Antreprenori Generali in Constructii si-au pastrat veniturile la nivele similare anului precedent, 58% au notat cresteri, in timp ce 39% au inregistrat scaderi. 6 companii au reusit cresteri de peste 100% a veniturilor, iar intr-un caz s-a semnalat o crestere de 210% a incasarilor din 2015, comparativ cu cele din 2014.

2016, un an in suspans

Cum vad acesti giganti piata constructiilor din 2016? Cu cat va creste sau cu cat va scadea? Ce influenta au in aceste evolutii lucrarile publice si cat de importante sunt cele private? Ce strategie de atragere a clientilor si prin ce canale se informeaza acestia de furnizori? Toate aceste raspunsuri, informatii si multe altele sunt dezbatute pe larg de-a lungul celor peste 100 de pagini ale anuarului Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2016, anuar ce va fi publicat in toamna acestui an.

Vrei sa cunosti personal cei mai puternici 100 de antreprenori?

Pentru prima data, premiile Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2016, vor fi acordate intr-un cadru festiv, in cadrul Galei Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2016, eveniment organizat in toamna acestui an, in Bucuresti.

IBC Focus, lider de piata in monitorizarea pietei constructiilor, publica singurul anuar de profil din Romania, aflat acum la a saptea editie, care iti dezvaluie cele 3 secrete pe care orice firma din domeniu trebuie sa le afle o data pe an:

  • raspunsul la intrebarea „Cum va fi cu adevarat 2017 in constructii?”. Predictii reale pentru strategia invingatoare;
  • Cine sunt Top 100 Antreprenori, care singuri detin o treime din piata, santierele acestora, performantele lor financiare si estimari pentru perioada 2016 – 2017;
  • Analiza pietei constructiilor – bazata pe interviuri valoroase cu constructorii de top, analiza riguroasa a firmelor din constructii si analiza intregii pietei de profil

Pe langa aceste informatii, Topul IBC Focus mai ofera informatii in premiera despre cei mai profitabili antreprenori, cele mai importante 10 companii nou intrate in clasament, dar si cele mai importante disparitii, cei mai mari 10 angajatori din piata, dar ne si spune de ce sa fii angajat la un astfel de constructor iti va aduce stabilitate profesionala.

Rezerva 2 locuri la Gala Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2016, dar si o macheta de promovare in acest anuar  aici: Top 100 Antreprenori Generali in Constructii 2016.

IBC Focus este lider de piata cu o experienta de 11 ani exclusiv in monitorizarea si studierea pietei constructiilor din Romania, ce detine cea mai mare baza de date online din Romania cu santiere private si publice – www.raportuldeinvestitii.ro.