93 de mii de radiatoare necesare la șantierele din ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 1227 șantiere care au cumulat un necesar aproximativ de 93 mii radiatoare. În topul județelor cu cele mai multe proiecte se află Constanța (72 lucrări), Tulcea (56 lucrări) și Suceava (50 lucrări). În total, valoarea investițiilor monitorizate atinge suma estimată de 7.32 miliarde RON, iar suprafața șantierelor este de 2.97 milioane mp.

Din ce județe provin cele mai însemnate cereri de radiatoare?

București ocupă prima poziție în clasamentul județelor cu cele mai mari cereri de radiatoare, cumulând un necesar de aproximativ 20 mii bucăți în ultimele 3 luni. Pe a doua poziție se plasează Mureș, unde cererea adepășit 11 mii radiatoare. Informații cu privire la celelalte județe pot fi observate în harta alăturată:

Din ce domenii sunt proiectele cu necesar de radiatoare?

Cele mai multe proiecte cu necesar de radiatoare provin din domeniile Construcții sociale (467 lucrări) și Hotel & Relaxare (439 lucrări). De asemenea, cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, au fost identificate și proiecte cu necesar de radiatoare din domeniile: Utilități (22 investiții), Infrastructură (30 investiții), Retail (66 investiții), Clădiri rezidențiale private (73 investiții), Medical și Științific (103 investiții) și Industrial (195 investiții).

Segmentarea proiectelor în funcție de finanțare

Cele mai multe proiecte cu necesar de radiatoare sunt investiții publice (746 lucrări). De asemenea, proiectele cu finanțare public-privată monitorizate în ultimele 3 luni au fost în număr de 283, iar cele cu finanțare privată în număr de 198.

Iată cum arată aceste valori procentual:

Cele mai specificate branduri de radiatoare

Când vine vorba de branduri favorite, atenția arhitecților s-a îndreptat în ultimele 3 luni către Helio și Purmo. Astfel, cota de specificație a produselor Helios în documentațiile tehnice este de 29,41%, iar în cazul produselor Purmo aceasta este de 23,53%.

Datele de mai sus sunt raporate la totalul brandurilor specificate, nu la totalul lucrărilor cu necesar de radiatoare.

Top 3 proiecte cu necesar de radiatoare

În ultimele 3 luni au fost identificate 405 proiecte mari la care se estimează necesar de radiatoare. Iată care sunt proiectele cu cele mai mari suprafețe ocupate:

  • Ansamblu rezidențial 5 imobile de locuințe colective alipite și spații comerciale la parter 3S+P+10E+11E Duplex+ 12Eth retras – Central Address Residence, București

Proiectul se află în stadiul de construcție și ocupă o suprafață de peste 150 mii mp

  • Ansamblul rezidential 27 de imobile de locuințe colective S+P+10E, 1650 apartamente, centru comercial, școală – Green Residence, județul Mureș

Proiectul se întinde pe o suprafață de 130 mii mp și se află în stadiul de construcție

  • Fabrica de producție a etanolului din celuloză 50.000 de tone de biocombustibil/an Sunliquid, județul Dolj

Fabrica se află în stadiul de construcție. Suprafața acesteia este de peste 90 mii mp.

Vrei să ai acces la lista de șantiere și informații de interes din domeniul construcțiilor? Solicită un demo gratuit la VICTA.ro – singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere.