3 sfaturi de care sa tii cont atunci cand alegi un sistem de ventilatie

In cele mai multe situatii, investitorii nu sunt informati cu privire la solutiile optime de ventilatie de care pot beneficia.

Ai intalnit si tu incaperi in care simteai ca te sufoci sau ca sistemul de ventilatie facea galagie? Te-ai cazat la o pensiune care promitea liniste si confort, dar cand te-ai cazat aveai impresia ca esti pe un aeroport datorita sistemului de ventilatie prost izolat? In acest caz, ce alegi? Opresti ventilatia, iar o data cu aceasta dispare si confortul termic, sau alegi confortul si vei inota in propria transpiratie?

poza14

Confortul termic este foarte important si ne influenteaza starea de bine. Iata cateva sfaturi de la specialisti de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un sistem de ventilatie:

  1. Inainte de a alege un sistem de ventilatie, specialistii Bella Instal ne sfatuiesc sa apelam la un proiectant pentru a cere sfaturi legate de solutia optima pentru fiecare spatiu in parte. In caz contrar riscam sa alegem, de exemplu, un sistem de ventilatie nepotrivit pentru spatiul de care dispunem, sau chiar unul care produce zgomote si poate fi deranjant.
  2. Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este daca se fumeaza sau nu in incapere, ne spune domnul Valentin Solca, reprezentant al firmei Pinguinu Congelat. In cazul in care spatiul este destinat fumatorilor, este necesara instalatia de scoatere a fumului din incapere. In mod normal cantitatea de aer care se elimina din camera trebuie sa fie inlocuita cu cea generata de sistemul de ventilatie.
  3. Nu in ultimul rand, pe langa aspectele care tin de puterea, dimensiunea, silentiozitatea si locul de ampalsare al sistemului de ventilatie trebuie sa avem grija ca tubulatura sa fie izolata, iar in functie de conditiile camerei, specialistii ne ajuta sa decidem care e varianta optima de ventilatie pentru investitia noastra.

Daca vrei sa gasesti cele mai bune sisteme de ventilatie, te invitam sa rasfoiesti AICI cea mai mare arhiva de specificatii pentru produsele de care ai nevoie.

Articol scris in colaborare cu specialistii HVAC: Bella Instal si Pinguinu Congelat.