3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre sistemele de degivrare

degivrareUna din cele mai folositoare tehnologii din lume, degivrarea, este totodata una dintre cele mai putin cunoscute de publicul larg.

Ce este degivrarea?

Degivrarea se refera la multitudinea de tehnici care duc la topirea zapezii si ghetii, dar si la prevenirea inghetului fluidelor. Este un domeniu tehnic vast, cu aplicatii diverse. De exemplu, putem vorbi despre degivrarea jgheaburilor, a burlanelor si a acoperisurilor, a zonel exterioare (rampe auto, trepte, alei) etc.

Recomandat de pe Arhispec.ro
Cablu degivrare ELEKTRA VCDR
Iara care sunt cele 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre degivrare:

1. Sistemele de degivrare sunt solutiile optime pentru a mentine o suprafata uscata pe tot parcursul iernii.

2. Instalarea unui sistem de degivrare la sol se poate realiza indiferent daca suprafata pe care dorim sa o ferim de interperiile sezonului rece este din asfalt, beton sau pavaj de beton. Cel mai important lucru de stiut atunci cand se doreste instalarea unui sistem de degivrare este puterea instalata.

3. Sistemele de degivrare functioneaza automat si se declanseaza cand senzorii transmit o serie de parametrii: temperatura la sol, prezenta ghetii si a zapezii etc. Un rol foarte impoartant il au accesoriile. De exemplu, termostatele vor fi puse in tabloul electric de unde se alimenteaza cablurile incalzitoare. Ele vor opri sau porni sistemele de incalzire in functie de parametrii primiti de la senzori, dar si in functie de setarile termostatelor pe care le considerati optime.

Cauti solutii de degivrare? Le gasesti pe Arhispec– cea mai mare biblioteca de poze si documentatii tehnice pentru produsele de care ai nevoie in domeniul constructiilor si instalatiilor.