ZELSIUS® C5 – Noul contor de energie termica ultrasonic

afriso logoAFRISO prezinta un nou produs ce inglobeaza tehnologia germana de ultima ora in domeniul masurarii cantitatilor de energie termica – noul contor Zenner ZELSIUS® C5 IUF.

Acest nou aparat permite nu doar masurarea energiei in instalatii de incalzire, ci si de climatizare, pentru fiecare consumator individual integrat intr-o instalatie centralizata. Prin utilizarea tehnicii de masurare moderne, fara parti mecanice in miscare, intr-un produs extrem de compact, noul contor de energie ZELSIUS® devine aparatul optim pentru determinarea exacta a costurilor de incalzire si climatizare si preluarea automata a datelor in soft-urile specifice BMS.
afriso1

Principalele avantaje oferite de principiul ultrasonic de masurare sunt determinate in special de eliminarea pieselor de uzura si constau in: anduranta sporita, scaderea costurilor de intretinere precum si evidentierea cu precizie chiar si a consumurilor extrem de reduse.

Contorul de energie termica compact cu ultrasunete se compune dintr-un calculator pentru energie termica, o pereche de termorezistente neinterschimbabile si un traductor de debit cu ultrasunete. Calculatorul este detasabil si include un afisaj generos, pentru citire locala facila, cuprinzand date complete despre parametri masurati precum si autodiagnoza. Acesta primeste la intrare semnale privind temperaturile pe tur si pe retur (de la cele doua termorezistente), precum si semnale de la sondele ultrasonice si, prin intermediul microprocesorului incorporat, in functie de acestea calculeaza si afiseaza energia termica schimbata in circuitul respectiv.

Specificatii tehnice si avantajeafriso2

  • clasa 2 conform NML 4-06-01
  • traductorul de temperatura retur este integrat in corpul senzorului de debit
  • montaj pe conducte aflate orizontal sau vertical/orice pozitie
  • nu necesita portiuni de conducte drepte amonte/aval
  • fiabilitate pe termen lung; constructie robusta
  • inalte performante metrologice
  • varianta combinata heat + cool
  • transmisie date la distanta – M-Bus sau Wireless; memorie interna pentru ultimele 24 luni.