Vanele de reglare cu 6 căi oferă un control exact al instalațiilor de încălzire și răcire pentru tavan!

Divizia Siemens Building Technologies şi-a extins cuprinzătoarea gamă Acvatix cu vanele de reglare cu 6 căi, special adaptate pentru tavane încălzite/răcite. Datorită design-ului lor special, o vană de reglare cu 6 căi înlocuieşte patru vane convenţionale, inclusiv servomotoarele, într-un tavan încălzit/răcit cu 2 circuite; din moment ce există doar un servomotor este ocupat un singur punct de date. Mai puţin efort pentru instalare, punere în funcţiune şi cablare, precum şi cerinţele scăzute referitoare la spaţiu reduc complexitatea instalației, rezultând astfel costuri mai mici.

Noile vane de reglare cu 6 căi de la Siemens au integrată funcţia de compensare a presiunii, care este activă când vana este în poziţie “închis” (ex: când nu este necesară nici încălzirea, nici răcirea spaţiului). Aceasta previne supra sau subpresiunea care poate, de altfel, dăuna tavanului încălzit/răcit. În plus, vanele sunt ermetice conform  EN12666-1, Clasa A.

Ce recomandă vanele de reglare cu 6 căi de la Siemens?

  • Soluție potrivită pentru aplicații cu sistem de 2 circuite pentru tavan încălzit/răcit
  • Înlocuiesc patru vane convenționale, inclusiv servomotoarele aferente
  • Funcție de compensare a presiunii inclusă și valori ridicate de debit

Valorile de debit fin gradate (kvs) ale noilor vane de reglare cu 6 căi permit o mare flexibilitate în proiectare, deoarece există o vană adecvată chiar și pentru camere mari și cerințe ridicate pentru încălzire / răcire. Valorile kvs ajustate cu precizie la cererea de debit oferă eficiență energetică excelentă. Diferite racorduri cu filet permit vanelor de reglare să fie atașate la țevi de diferite dimensiuni fără a fi necesare suplimentar extensii de țevi sau reductoare. Vanele sunt disponibile cu racorduri cu filet interior sau exterior; fitinguri cu filet de la alți producători pot fi de asemenea utilizate.

Servomotoarele OpenAir de la Siemens au un kit de montare preinstalat pentru vanele de reglare cu 6 căi, care permit instalare fără instrumente. Cablurile de conectare codate cu diverse numere şi culori ale servomotoarelor precum şi diagramele de conexiune şi matricile de coduri printate pe servomotoare (pentru acces direct la instrucţiunile de instalare si fişele de date) asigură instalarea uşoară şi conectarea prin cablu fără eroare.