Utile: Sfaturi pentru curățarea și întreținerea instalației de încălzire în pardoseală

Dacă aveți încălzire în pardoseală în casa dumneavoastră, probabil veți dori să vă bucurați de ea cât se poate de mult.

Încălzirea în pardoseală nu necesită întreținere specială și nu ar trebui să apară probleme, însă se recomandă o întreținere regulată. Este întotdeauna cel mai bine să întrețineți în mod regulat sistemul pentru a vă asigura că funcționează fără probleme și eficient.

Instalatorii sau inginerii pot căuta semne de defecțiune sau probleme în sistemul de încălzire. De asemenea, aceștia pot oferi sfaturi proprietarilor pentru a maximiza eficiența încălzirii în pardoseală.

Să fiți proactiv este mult mai bine decât să așteptați să se întâmple o defecțiune și apoi să rezolvați problema într-o perioadă aglomerată pentru instalatori. Așteptarea poate fi mai scumpă și poate duce la o instalație care nu funcționează la fel de eficient până când nu este reparată, ceea ce poate fi o problemă destul de mare pe timp de iarnă.

Eliminarea aerului

Eliminarea aerului dintr-o instalație de încălzire în pardoseală nu este ceva ce trebuie făcut în mod regulat. Cu toate acestea, la fel ca orice instalație care folosește apă pentru încălzire, cum ar fi radiatoarele, este normal ca aerul să se acumuleze în sistem.

Aerul nu prezintă o problemă majoră, dar poate afecta eficiența și chiar distribuția căldurii. În timp ce unii oameni doresc să se ocupe de eliminarea aerului din instalație, este recomandat să contactați un instalator dacă nu sunteți sigur cu privire la proces.

Spălarea sistemului

Un sistem de încălzire în pardoseală va beneficia de spălări ocazionale. Acest lucru nu va trebui planificat foarte des, deoarece conductele nu sunt la fel de înguste ca în cazul caloriferelor. Procesul împinge apă caldă la presiune ridicată și un amestec de substanțe chimice anticorozive pentru a elimina rugina și depunerile.

În funcție de gravitatea problemei, costul spălării sistemului va varia. La fel ca încălzirea centrală, depunerile se pot acumula în conducte în timp ce apa circulă în sistemul activ.

Sursă: plumbworld.co.uk