Utile: Cum să alegi chiuveta potrivită pentru bucătăria ta?

Chiuveta din bucătărie are un rol extrem de funcțional în casa oricărei persoane. În ciuda faptului că sunt un element critic, proprietarii de case subestimează adesea modul în care o chiuvetă ineficientă poate scădea performanța întregii bucătării. Așadar, este de la sine înțeles că alegerea chiuvetei potrivite nu ar trebui să fie subestimată. Iată câteva elemente pe care trebuie să le iei în considerare:

Alege în funcție de configurație

Chiuveta de bucătărie nu mai trebuie să aibă o singură cuvă – astăzi, acestea vin într-o varietate de configurații, fiecare potrivită unui stil multi-tasking diferit.

Chiuvetele cu un singur bazin sunt cele mai comune, deoarece îți permit să speli o mulțime de ustensile de dimensiuni mari. Acest tip de chiuvetă de bucătărie se potrivește aproape oricărui tip de bucătărie.

Chiuveta de bucătărie cu două cuve, una mare și una mică, îți permite să îți pregătești preparatele pentru gătit și să speli vase în același spațiu. Acestea sunt mai bune pentru bucătăriile mai mici, unde spațiul pe blat poate fi limitat.

În cele din urmă, chiuveta de bucătărie cu două cuve de dimensiuni egale poate suporta mult mai multe oale și tigăi și ajută la eliberarea spațiului. Acest lucru este ideal pentru familiile care gătesc mult.

Alege forma

Mulți proprietari consideră că chiuvetele cu margini rotunjite sunt mai ușor de curățat, deoarece murdăria și alimentele nu se blochează în colțuri.

Chiuvetele mai noi rezolvă această problemă, având margini superioare clare și colțuri rotunjite. Acest tip de chiuveta de bucatarie este alegerea ideală pentru locuințele de orice fel. Cu toate acestea, asigură-te că ai suficient spațiu pe blat pentru o astfel de formă.

Alege materialul

Oțelul inoxidabil este o alegere comună pentru chiuvetele de bucătărie. Este durabil și practic indestructibil. Dacă există apă dură la robinete, probabil că vor apărea pete, dar nu vor afecta utilitatea chiuvetei.

Chiuvetele din porțelan se potrivesc mai bine în bucătăriile în stil vintage, dar sunt mai fragile. Piatra și granitul sunt, de asemenea, alegeri plăcute din punct de vedere estetic, dar se pot dovedi a fi costisitoare și necesită o întreținere ridicată pe termen lung.

Alege robinete practice

Alegerea robinetelor poate părea o decizie destul de ușoară, dar pot aduce un aport considerabil la eficiența bucătăriei. Chiar dacă alegi un robinet clasic, ia în considerare instalarea unui braț extensibil – acest lucru va ajuta la curățarea colțurilor.

Optează pentru înălțimea standard

Chiuveta și blatul au fost primele elemente de design modular care au fost standardizate. Cu toate acestea, înălțimea blatului de bucătărie poate varia în funcție de înălțimea persoanei care folosește bucătăria. Între înălțimea cotului și blat, ar trebui să existe un spațiu de aproximativ 15 cm. Ulterior, chiuveta are aproape întotdeauna aceeași înălțime cu înălțimea blatului din bucătărie, din motive evidente. Cu toate acestea, adâncimea ideală a unei chiuvete este de 56 cm.

Sursă: livspace.com