Utile: Cum să alegeți puterea adecvată a generatorului pentru un spațiu industrial?

Obținerea unui generator care să poată gestiona toate nevoile dumneavoastră este unul dintre cele mai critice aspecte ale deciziei de cumpărare. Fie că sunteți interesat de o sursă de alimentare primară sau secundară, dacă noul dumneavoastră generator nu vă poate îndeplini cerințele specifice, atunci este posibilă deterioararea unora dintre dispozitivele conectate la aceasta. Din păcate, determinarea exactă a puterii generatorului este adesea foarte dificilă și implică o serie de factori care trebuie luați în considerare.

Având în vedere cele mai recente progrese în domeniul electrotehnicii, generatoarele sunt acum disponibile într-o gamă largă de dimensiuni. Generatoarele cu capacități de alimentare de la 5kW la 50kW sunt ușor disponibile pe piețele de uz personal și de uz casnic, în timp ce generatoarele industriale sunt de la 50kW la peste 3 Megawatti. Generatoarele portabile sunt disponibile pentru case, camioane și birouri mici, dar întreprinderile mai mari, centrele de date, clădirile, instalațiile și aplicațiile industriale trebuie să utilizeze generatoare industriale de dimensiuni mult mai mari pentru a-și îndeplini cerințele de energie.

Mulți oameni cred că generatoarele mai mici pot fi utilizate ca sursă secundară de energie, deoarece nu funcționează tot timpul. Această utilizare poate fi de fapt foarte dăunător. Nu numai că implică riscul de a vă deteriora noua achiziție (generatorul), dar poate deteriora și alte dispozitive conectate la acesta, poate crea situații periculoase și chiar poate limita productivitatea generală a unității.

Să mergeți la un dealer și să cumpărați cel mai bun sau cel mai ieftin generator disponibil fără alte considerații nu este în mod clar cea mai bună abordare. Este întotdeauna mai bine știți care sunt cerințele spațiului dumneavoastră înainte de a face o alegere. Puteți face acest lucru în următoarele moduri:

 • Faceți o listă cu elementele care trebuie alimentate de generator
 • Notați puterea de pornire și de funcționare
 • Calculați puterea maximă necesară în KVA sau KW

Cum să găsiți puterea de pornire și de funcționare: Obținerea puterii de pornire și de funcționare corecte a dispozitivelor pe care intenționați să le alimentați este crucială pentru calcularea cerințelor exacte de putere. În mod normal, le veți găsi pe plăcuța de identificare sau în manualul fiecărui dispozitiv, instrument, aparat sau alte echipamente electrice.

Avantajele alegerii generatorului de dimensiuni potrivite: acum că aveți o idee despre cum să alegeți generatorul potrivit pentru spațiul dumneavoastră, iată doar câteva dintre beneficiile obținute prin parcurgerea acestui proces:

 • Nu există erori neașteptate ale sistemului
 • Fără opriri din cauza suprasolicitării capacității
 • Longevitate crescută a generatorului
 • Performanță garantată
 • Întreținere mai ușoară, fără probleme
 • Durată de viață crescută a sistemului
 • Siguranță personală
 • Șanse mult mai mici de deteriorare a echipamentelor

Sursă: generatorsource.com