Ultra-tehnologiile au acum muzeul lor propriu, intr-un spatiu de 10.000 de metri patrati unic in lume

Japonia, tara celebra pentru nivelul de digitalizare si inovatiile pe care le genereaza constant, este pe cale sa deschida un muzeu unic in lume, in care aproximativ 50 de instalatii de arta digitala aduc fiecare vizitator in centrul atentiei si il transpun intr-o cu totul alta lume.┬áFiindca vorbim de arta digitala, „operele” expuse nu stau mereu in acelasi loc, nu sunt delimitate, iar posibilitatile sunt infinite, pentru ca nimic nu e repetitiv.

„MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless va fi inaugurat pe 21 iunie 2018, fiind una dintre atractiile cu care Japonia isi va intampina valul de turisti asteptat cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2020. Intrarea va costa 3200 de yeni (113 lei), iar pretul se justifica, avand in vedere spectacolul vizual oferit, care cu siguranta se traduce si intr-o factura uriasa la curent.

Intregul muzeu este dispus pe o suprafata de 10.000 de metri patrati si fiecare centimetru este luminat si adus la viata cu ajutorul a 520 de computere si 470 de proiectoare. Impartit in doua teme – natura si comunicare – operele digitale difera de la scene in care pasesti intr-o plantatie de orez, la peisaje care se schimba in functie de anotimp, flori care se deschid sau pica atunci cand le atingi. Scopul este sa aduca arta si vizitatorul impreuna si sa ofere fiecaruia o experienta unica, in care totul radiaza din perspectiva celui care exploreaza.

Fiind vorba de arta digitala, poti sa ai surpriza sa vezi un banc de pesti inotand deasupra ta, ca mai apoi tot peisajul sa se transforme in cu totul altceva.

Muzeul mai dispune si de o camera interactiva a oglinzilor in care stralucesc sute de becuri care isi schimba culoarea pe masura ce te apropii de ele. Poti de asemenea desena un animal, pe care sa il scanezi si sa il lasi mai apoi sa se miste liber de-a lungul peretilor. Oricine poate deveni artist aici.

O vizita aici e ca o incursiune intr-o realitate alternativa, iar daca aveti sansa sa ajungeti in Tokio, acest muzeu al viitorului nu trebuie sa lipseasca de pe lista voastra.

Cate becuri au fost folosite pentru amenajarea acestui muzeu futurist nu stim. Dar stim cate corpuri de iluminat specifica arhitectii pentru proiectele din Romania. Doresti sa afli care sunt proiectele care au nevoie de oferte pentru instalatii sau solutii de iluminat? Solicita un demo pe prospec.ro