TOP 10 firme din domeniul executiei instalatiilor sanitare, de incalzire si aer conditionat

A construction worker or foreman at a construction site observing the progress of construction job or project, with copy space

Daca in trecut am vrut sa vedem care sunt principalii 10 jucatori pe piata instalatiilor electrice dupa cifra de afaceri, in acest articol ne propunem sa realizam un clasament al celor 10 jucatori din piata instalatiilor sanitare, de incalzire si aer conditionat.

Principalii 10 jucatori din piata instalatiilor sanitare, de incalzire si aer conditionat au afaceri insumate de peste 320 milioane de euro.

Primii in clasamentul topului cu o cifra de afaceri de 73 de milioane de euro si cu mare detasare fata de ceilalti jucatori sunt Energomontaj SA, chiar daca cifra lor de afaceri este in scadere comparativ cu anii precedenti. Performanta financiara din 2011 reprezinta un record obtinut de companie, an in care cifra de afaceri a atins 110 milioane de euro. Energomontaj SA are un bagaj consistent de lucrari in curs si in portofoliul existent, care nu s-au oprit la granitele Romaniei, ci au ajuns in tari precum: Norvegia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Irak etc.

Pe locul doi in clasament se afla Antrepriza Montaj Instalatii SA (Amisa) din Baia Mare, cu o cifra de afaceri de 18, 7 milioane de euro. Grupul de firme AMISA executa, pe langa instalatiile sanitare, termice, electrice si de climatizare si lucrari de constructii civile si industriale.

2vc9q82Locul trei din clasament este ocupat de compania ieseana DAS, cu o cifra de afaceri de 16,2 milioane de euro si cu o scadere a profitului cu jumatate fata de gloria din 2013, cand companiei i-a fost accentuata prezenta in randul celor mai puternice companii de instalatii din Romania. De-a lungul istoriei compania si-a adunat referinte cu nume importante precum Antibiotice Iasi, Coca Cola, Kaufland sau Iulius Mall.

Locurile patru si cinci sunt ocupate de catre High-Tech Clima si de catre Trustul de Instalatii Montaj si Constructii din Cluj Napoca, cu o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, respectiv 15,2 milioane de euro.

Montin SA din Ploiesti se claseaza pe locul sase al topului executantilor de instalatii sanitare, de incalzire si aer conditionat.

-locul 7: Frigotehnica, cu o cifra de afaceri de 13 milioane de euro.

-locul 8: Agasi: 12,5 milioane de euro inregistrate in 2014.

-locul 9: Acvatot, cu 12 milioane de euro.

Si nu in ultimul rand, Criomec din Galati care a inregistrat o cifra de afaceri de 10,8 milioane de euro, se claseaza pe locul 10 al topului reprezentat de firmele care executa lucrari in domeniul instalatiilor sanitare, de incalzire si aer conditionat.

Acest TOP a fost realizat dupa lista firmelor cu codul caen 4322, in functie de cifra de afaceri. Daca nu te regasesti in TOP si crezi ca ar trebui, completeaza formularul de mai jos: