Sistemul de tevi pentru instalatii – ROTH

In viata noastra de zi cu zi apa are un rol important. Fie ca este vorba de pregatirea alimentelor si a bauturilor, igiena corporala, curatarea obiectelor care intra in contact cu alimente sau pentru spalarea rufelor – apa potabila este o resursa importanta care trebuie sa aiba o calitate perfecta.

In multe domenii si regiuni materialele traditionale, materialele de racord si procedurile de racord uzuale sunt inutilizabile, datorita calitatii schimbatoare a apei potabile. Diferiti factori cum ar fi valoarea pH prea mare sau prea mica a apei potabile, continutul de acid carbonic liber, cloruri etc. duc la aparitia unor probleme de coroziune la instalatiile traditionale de apa potabila si astfel la contaminarea suplimentara a apei potabile.

Sistemele si materialele conventionale pentru instalatii nu mai fac fata acestor provocari. Solutia impotriva crustelor, depunerilor si coroziunilor este oferita de sistemul Roth pentru apa potabila. Acest sistem universal si complet, unic pentru toate variantele de instalare si tehnica a constructiilor reuneste un mare numar de avantaje. Toate componentele sistemului au fost dezvoltate pentru uz practic si corelate intre ele in mod optim. Cele mai bune materiale, productia de calitate supravegheata si certificata a sistemului conform DVGW-Asociatia germana pentru gaz si apa – n. trad.) disting sistemul de apa potabila Roth.


Toate componentele sistemului Roth destinat apei potabile indeplinesc prevederile Directivei pentru Apa, cu modificarile ulterioare, DIN 50930-6.

Sistemul de apa potabila Roth poate fi utilizat fara probleme pentru toate calitatile de apa potabila.

Pentru o instalare sigura a tevilor sale in tehnica de constructii, Roth a dezvoltat fitingul ultraperformant din plastic PPSU (sulfon polifenolic) care s-a consacrat de milioane de ori pana in ziua de azi. Roth este specialist in prelucrarea plasticului si include experienta sa de decenii in materie de material plastic High-tech in dezvoltarea fitingurilor de plastic Roth.


Fitingurile de plastic nu sunt constituie doar un pas inainte in evolutie ci sunt o inovatie veritabila in privinta formei si a functiei. Fitingurile se prezinta intr-o forma constructiva compacta.

Roth PressCheck® ofera un plus de siguranta

Astfel, dumneavoastra primiti mai mult confort la montaj cu un plus de siguranta datorita conceptului Press-Check® Roth integrat.

Pe langa presarea consacrata vizibila clar in cazul fitingurilor Roth, pentru un control optic si faptic a presarii corecte, Roth PressCheck® ofera un plus de siguranta.

Lipsa etanseitatii in stare nepresata a unitatii Roth Press-Check® asigura o instalare conforma cu directiva DVGW 534: In cadrul verificarii de etanseitate a unui racord nepresat apa se scurge printr-un loc predefinit. Astfel un fiting nepresat in cadrul sistemului poate fi identificat imediat. Daca in agitatia muncii de zi cu zi se omite din greseala o presare, pagubele mari pot fi evitate prin verificarea etanseitatii. Dupa presarea fitingurilor cu Roth PressCheck®, datorita celor doua elemente de etanseitate pe mufa de sprijin a fitingului consacrat Roth veti obtine racorduri sigure si rezistente pe termen lung.

Forma supla si compacta confera corpului de fiting un grad maxim de rezistenta mecanica si permite un montaj confortabil – in special in situatii de montaj inguste si sinuoase. Alunecarea tevii pe mufa de sprijin a fitingului este impiedicata datorita conturului special. Astfel, unitatea teava-fiting nu mai trebuie tinuta de catre muncitor in timpul montajului. Acest aspect faciliteaza in special presarile in conducte verticale oferind astfel avantaje importante de confort si viteza de prelucrare.

In cazul unei deteriorari a mufei de presare din otel inoxidabil, mufa de presare inox montata din fabrica pe fiting poate fi inlocuita la fata locului. Forma speciala a mufei de presare din otel inoxidabil permite dirijarea exacta a falcilor de presare asigurand astfel o presare sigura. Fitingurile de plastic Roth se instaleaza cu ajutorul uneltelor Roth consacrate.

Plasticul Hightech PPSU (sulfon polifenolic) prezinta cele mai bune rezultate de rezistenta la tragere, intindere de rupere, rigiditate, rezistenta la lovituri si rezistenta la deformarea termica. Acesta este deci ideal pentru utilizarea in instalatiile de apa potabila si racordurile de calorifere. Materialul este perfect sigur din punct de vedere igienic si poate fi utilizat optim pentru toate calitatile de apa potabila. Fitingurile Roth sunt certificate conform Directivei DVGW 534.

Fitingurile metalice Roth cu PressCheck® asigura:
> alegerea corecta pentru racorduri filetate;

> combinatie de sistem ideala cu fitingurile de plastic Roth;

> rezistenta de coroziune si pierderea zincarii;

> caracteristici excelente la solicitari de intindere si presiune;

Fitingurile metalice Roth – utilizare optima
Conform Directivelor DVGW – Fisa de lucru 534 – piesele filetate utilizate la instalatia de apa potabila trebuie sa fie din metal. Fitingurile metalice Roth sunt alegerea ideala. Acestea sunt rezistente la coroziune si pierderea zincarii, corespund celor mai stricte norme internationale si prezinta caracteristici ideale de aplicare pentru instalatia de apa potabila si racordul la calorifere.

Componentele metalice Roth corespund celor mai noi cerinte cu privire la sanatate si ecologie.

Conform DIN 50930-6 si a reglementarilor conexe care reglementeaza calitatea apei potabile in legatura cu substantele metalice dizolvate, aliajele oferite de catre Roth pot fi utilizate fara restrictii in toate instalatiile de apa potabila. Aceste aliaje prezinta caracteristici excelente de rezistenta la intindere si presiune.

Fitingurile metalice Roth sunt prevazute cu conceptul inovator PressCheck®

Privire de ansamblu – Sistem de tevi Roth Alu-Laserplus® cu cinci straturi functionale


Atribuirea clara a functiilor pentru fiecare strat in parte confera tevii de sistem Roth Alu- Laserplus® urmatoarele caracteristici:
> teava de baza cu pereti grosi asigura stabilitatea
> surplus de aluminiu pentru stabilitate sporita
> sudura cu laser pentru un strat omogen de aluminiu
> imbinare de durata ale celor cinci straturi prin utilizarea de polimeri de calitate
> utilizabila pentru instalatii de apa potabila si racordarea de calorifere (costuri reduse de depozitare, fara risc de confundare)
> rezistenta la coroziune
> fara incrustari
> etansa la oxigen
> potrivita pentru orice calitate de apa potabila
> dilatare longitudinala minimizata
> stabilitate la presiune si temperatura
> zgomot redus
> forma stabila la operare si dupa realizarea de ex. de piese incovoiate
> fara sudura, taiere de filet, cositorire sau lipire
> flexibil si cu pierderi reduse la instalare
> certificare DVGW

Tehnica de imbinare Roth Radial-Press un singur sistem pentru toate aplicatiile asigura:
> imbinari permanente in doar cateva secunde
> siguranta de lucru maxima
> utilizare universala
> unelte Roth manevrabile si prietenoase la montaj
> instalatii de la racordarea cazanului si contorul de apa potabila prin conducte de urcare pana la extragerea de apa
> prelucrarea tevilor de sistem Roth fara deseuri

 

Unealta de presare Roth AC0 102 – o unitate de referinta noua in tehnica de presare

Greutatea mica si dimensiunile reduse sunt caracteristici prietenoase de utilizare ale uneltei de presare Roth AC0 102 pentru realizarea imbinarilor presate nedemontabile.
Chiar si locuri de presare si situatii constructive inguste sunt usor accesibile cu acest aparat usor de manevrat. Unealta de presare mica are o forma ergonomica si permite intr-adevar utilizarea cu o singura mana pentru imbinarile presate de pana la 32 mm. Siguranta cu bolt de oprire asigura intotdeauna pozitia corecta a falcii de presare. Acumulatoarele litiu-ion puternice garanteaza o forta mare de presare precum si timp de incarcare mic.

Racordarea caloriferelor

Va prezentam mai jos cateva solutii pentru racorduri si trasee individuale:

Piesa T de racord pentru calorifer Roth pentru racordarea caloriferului deasupra podelei.

Racord direct Roth pentru calorifer pentru racordarea directa a caloriferului deasupra podelei cu teava de sistem Alu-Laserplus®.

Bloc de racordare Roth pentru realizarea gata de montaj a racordurilor de calorifer din perete, inainte de tencuire, tapetare sau faiantare..

Unitate de conectare Roth pentru plinte pentru conectarea unui calorifer cu tur si retur prin plinta.

 

Siguranta in sistem

Increderea in produsele noastre ne permite sa oferim cu constiinta impacata o garantie Roth de 10 ani (conform conditiilor de garantie) pe sistemul de instalatie Roth.

Garantia noastra este valabila pentru utilizarea componentelor fabricilor Roth in sistem combinat si in legatura cu tehnica de imbinare Roth.

In cazul unei instalatii mixte, conditiile de garantie nu mai sunt indeplinite. In acest caz, instalatorul suporta riscurile in intregime. Din acest motiv ar trebui sa va bazati doar pe avantajele cooperarii optime intre componentele de sistem Roth.

Prin distributorii sai autorizati pe piata din Romania, ROTH asigura operatiunile de dimensionare
(oferite gratuit) livrare, instalare si mentenanta.