3 solutii pentru verificarea, identificarea si sigilarea pierderilor agentului de refrigerare din sistemele de climatizare si aer conditionat

Aparatul de aer conditionat a devenit in timp un articol imperios necesar, acesta fiind cel mai utilizat pe timpul verii cand temperaturile de afara sunt foarte ridicate si confortul termic foarte scazut. Rolul sistemelor de climatizare este tocmai acela de a remedia impactul negativ asupra intelectului si activitatii fizice pe care il produce caldura in exces si, de asemenea, de a ne oferi nivelul de confort necesar prin controlul temperaturii si al umiditatii.

Dar ce facem atunci cand apar pierderi ale agentului de refrigerare din sistemele de climatizare si aparatul de aer conditionat nu mai are aceeasi eficienta?

Chemstal vine in ajutorul clientilor sai cu 3 produse special concepute pentru verificarea, identificarea si sigilarea microfisurilor existente: Fugas Clima, Trakfluo si Climastop.

Primul pas in solutionarea acestei probleme este folosirea produsului Fugas Clima, tester pentru pierderile agentului de refrigerare din instalatiile de climatizare. Fiind un spray revelator pentru identificarea pierderilor de gaze specifice instalatiilor de aer conditionat, acest produs este eficient chiar si in cazul de pierderi foarte reduse cantitativ. Agitati bine inainte de utilizare si pulverizati un strat subtire pe zona din sistem pe care doriti sa o verificati. Daca sunt prezente pierderi de gaze, veti observa formarea imediata a unor bule persistente.

 

Pentru o identificare cat mai exacta a pierderilor existente in sistem, se va utiliza produsul TRAKFLUO, aditiv fluorescent.  Introdus in instalatie, Trakfluo asigura identificarea rapida si eficienta a pierderilor de agent de refrigerare in instalatiile de aer conditionat , cu ajutorul unei lampi UV. In cazul introducerii aditivului la instalare, se previne consumul nejustificat de agent termic. Produsul se introduce in sistem cu ajutorul unei seringi dozatoare, in proportie de 7,5ml la 1,5kg gaz de racire.

 

Ultimul pas este, evident, stoparea pierderilor identificate prin sigilarea microfisurilor formate in sistem. Pentru acest lucru se utilizeaza CLIMASTOP, un aditiv pentru remedierea scurgerilor de agent de racire din sistemele de aer conditionat care prezinta fisuri de maxim 0,5 mm aparute atat in partile metalice , cat si in cele de cauciuc. Produsul este compatibil cu toate tipurile de gaz de refrigerare. CLIMASTOP se introduce in timpul functionarii normale a aparatului de aer conditionat, injectandu-se in sistem prin supapa de incarcare cu gaz de refrigerare. In caz de nevoie, se completeaza cu agent de refrigerare pana la atingerea presiunii de lucru a echipamentului. Dupa introducerea aditivului, sistemul trebuie sa fie lasat sa functioneze minim 30 minute.

Solicita mai multe informatii despre produsele de sigilare a microfisurilor Chemstal 

Tinand cont de toate aceste aspecte ale unei intretineri corecte a aparatelor de aer conditionat, specialistii Chemstal recomanda, de asemenea, si o curatare profesionala a acestora de cel putin doua ori pe an, o data cand incepe sezonul cald (mai- iunie) si o data cand incepe sezonul rece (octombrie- noiembrie), pentru a beneficia de aer curat si proaspat pe durata intregului an si pentru a mentine sanatatea dumneavoastra si a familiei, atat acasa, cat si la locul de munca.