Siguranta si durabilitate: 3 propuneri de tevi preizolate pentru instalatii de incalzire si sanitare de la Ke Kelit

O noua investitie in domeniul constructiilor inseamna, in mod cert, si necesitatea achizitionarii a sute de produse a caror principale caracteristici ar trebui sa fie durabilitate si siguranta. Pentru a te scapa de grija tevilor folosite in instalatiile de incalzire si sanitare, Ke Kelit vine cu 3 propuneri usor de folosit si potrivite pentru orice tip de investitie. Te invitam sa descoperi mai jos caracteristicile tevilor KELIT PEX, KELIT P si CASA FLEX. 

KELIT PEX- Tevi din PEX preizolate cu spuma poliuretana si manta din PE

Sistemele de tevi preizolate KELIT PEXR reprezinta o noua generatie de tevi flexibile preizolate. Prin utilizarea unei tevi medii cu fibra compozita pot fi atinse presiuni si temperaturi mai ridicate. Astfel, pe motivul unor parametrii crescuti de functionare, se deschid noi posibilitati de utilizare.

Modul de constructie a tevilor este din mai multe straturi cu fibra Aramid, lucru ce face posibila o temperatura si o presiune de utilizare mai ridicata.

Pe motivul unei grosimi reduse a peretelui tevilor, acestea raman flexibile si permit o izolare mai groasa in comparatie cu tevile conventionale de PEXa.

Tevile interioare KLEIT PEXR sunt compuse dintr-un strat interior de PEXa (procedura Peroxid), o tesatura din firba Aramid foarte stabila si un strat bariera impotriva difuziei de oxygen. Intre acestea se mai gasesc straturi intermediare de adeziv.

Acest material este rezistent la coroziune si prezinta o rezistenta chimica deosebit de mare.

Izolatia

Pentru izolarea tevilor KELT PEXR se utilizeaza o spuma poliuretana fara FCKW cu o valoarea a conductibilitatii termice extraordinara de ÔëĄ 0,021W/mK. Varianta de mai multe grosimi ale izolatiei face posibila o dimensionare exacta pentru cerintele fiecarei retele.

Domeniul de utilizare

Tevile KELIT PEX 95R-10 cu o teava interioara din PEXa cu fibra compozita, sunt destinate utilizarii in conditiile unei tempraturi maxime continue de +80┬░C (pe termen scurt 95┬░C) si o presiune de lucru de 10 bari.

Tevile sunt utilizate in retelele de termoficare, in retelele de apa potabila si in aplicatii din agricultura cat si in aplicatii speciale cum ar fi transportul apei industriale.

Tevile PEX 115R-16 sunt destinate utilizarii la o temperatura de lucru de +100┬░C ( pe termen scurt +115┬░C) si o presiune de lucru de 16 bari.

Pentru ca aceste tevi sa poata fi integrate in retelele de termoficare din otel, a fost introdus un fir de semnalizare pentru tevile flexibile, pentru a asigura o supraveghere constanta a retelelor.

Durata de viata

La o temperatura constanta de +80┬░C si o presiune de lucru de 10 bari, sistemul de tevi preizolate KELIT PEX 95R-16 are o durata de viata de cel putin 30 de ani. In conditiile in care tempreatura continua de lucru este mai redusa, durata de viata se prelungeste semnificativ.

Avantajele sistemului

Flexibilitatea ridicata  a tevilor KELIT PEXR usureaza planificarea traseelor si instalarea acestora. Obstacolele ca tevi existente, retele de comunicare, cladiri si altele pot fi usor si rapid evitate.

Deoarece tevile sunt produse in sistem de teava multistrat, nu trebuie avuta in vedere dilatarea in momentul cand se face proiectarea.

Tevile KELIT PEXR se livreaza direct pe santier in lungimea dorita de client. Se scutesc astfel o mare parte de fitinguri sau piese de legatura.

KELIT P ÔÇô tevile preizolate din otel

Disponibile pana la DN1000

Domeniul de utilizare: tmax: 142┬░C max 25 bari

Teava din otel sudata longitudinal, izolata cu spuma poliuretana fara FCKW si manta din PE-HD. Fir de detectare si semnalizare a scurgerilor. Disponibila la bara de 12 metrii.

O mare diversitate de piese preizolate ca : coturi, teuri, ramificatii, robineti, etc.

CASA FLEX ÔÇô tevi preizolate din otel inoxidabil riflat

Teava interioara din otel inoxidabil riflat conform EN 10088, preizolata cu spuma poliuretana fara FCKW si manta din PE-LD, riflata.

Domeniul de utilizare DN20  DN80/PN25 DN100/PN16 – 160┬░C ÔÇô tmax. 180┬░C. Disponibila in varianta UNO sau DUO.