Siemes: Controlerele compacte VAV cu comunicatie reduc consumul de energie si implicit si costurile

Siemens erweitert sein OpenAir-Sortiment f├╝r variable Volumenstromsysteme (VAV) um neue VAV-Kompaktregler sowie ein robustes Handbedienger├Ąt. Siemens is adding new variable air volume (VAV) compact controllers and a robust handheld operating unit to its OpenAir line of products for VAV systems.

Controlerele compacte VAV cu comunicatie de la Siemens, reduc consumul de energie si implicit si costurile. Acestea au numeroase avantaje precum:

  • Suport pentru standardele de comunicatie BACnet, KNX si Modbus
  • Pot fi integrate in orice aplicatie sau sistem
  • Precizie inalta datorata achizitiei de valori masurate independent de locatie

Siemens adauga liniei de produse OpenAir pentru sisteme VAV, patru controlere compacte cu volum variabil al aerului (VAV) si o unitate de operare tip handheld robusta. Linia suporta acum toate standardele majore de comunicatie, incluzand KNX, BACnet si Modbus. Controlerele sunt usor de parametrizat si ofera cel mai inalt grad de precizie si flexibilitate.

Noile controlere VAV ofera un cuplu de 5 Nm pentru o suprafata de aprox. 0,8 m2 sau 10 Nm pentru aprox. 1,5m2. Multumita unui principiu quasi-static de masurare al presiunii diferentiale si unui algoritm sofisticat de control, controlerele opereaza rapid si cu precizie ridicata. Cu multiple moduri si suport pentru diverse standarde de comunicatie (KNX S-/LTE-Mode, KNX PL-Link, Modbus RTU, BACnet MS/TP), controlerele se integreaza fara probleme in orice tip de aplicatie si sistem, incluzand pe cele de la furnizori terti. Conexiunea bus elimina nevoia conectarii punct cu punct in instalatiile mari, economisind timp si bani la instalare. In plus, cablurile codate dupa numar sau dupa culori, la fel ca si duzele de conexiune bine marcate pentru tuburile de presiune fac astfel incat instalarea sa fie mai usoar─â ca oricand.Die kommunikativen VAV-Kompaktregler von Siemens senken Energieverbrauch und Kosten. Communicating VAV compact controllers reduce energy consumption and costs.

O alta completare este un controler modular VAV, care face ca orice servomotor în 3 puncte din linia OpenAir sa fie usor utilizabil pentru sistemele VAV. Combinatiile intre orice controler modular VAV si orice servomotor potrivit  OpenAir permit utilizarea în aplicatii de siguranta si aplicatii caracterizate de zone largi tampon.

Noua unitate cu operare handheld AST20 este compatibila cu toate controlerele VAV din linia OpenAir. Este rezistenta la praf si la stropire (IP54) si ofera un display usor de utilizat si un meniu cu ghidaj intuitiv care faciliteaza operarea si punerea in functiune a controlerelor VAV.

Toate servomotoarele de clapeta OpenAir sunt etichetate cu un cod matrice de date si folosind aplicatia Scan to HIT de la Siemenes se acceseaza instant informatia de produs cum ar fi fisele tehnice si instructiunile de instalare cu orice telefon mobil conectat la internet. In plus, servomotoarele pot fi personalizate dupa cum se doreste (lungime cablu, tip cablu, sistem conector, logo companie etc).