Siemens: Solutia de stingere a incendiilor – Sinorix H2O, mixul perfect pentru siguranta dubla

Protectia vietilor umane si a bunurilor impotriva incendiului inseamna atat preventia declansarii unui incendiu cat si combaterea sa in mod eficient astfel incat acesta sa nuSinorix Overview5 afecteze oameni sau bunuri.

Ce se intampla cand sistemul de avertizare la incendiu nu este suficient? Atunci intervine sistemul de stingere.

Stingere eficienta pentru mentinerea incendiilor in spatiul virtual

Sinorix H2O combina pentru o stingere extrem de eficienta, nitrogen cu pulbere de apa, astfel luptand cu focul in doua feluri: prin reducerea nivelului de oxigen si efect aditional de racorire/racire.

Sinorix H2O a fost conceput pe nevoile noastre. Mixul perfect de gaz si apa asigurand dubla protectie. Focul este stins imediat si reaprinderea este prevenita cu succes. Ambii agenti de stingere sunt transportati de aceeasi retea de tevi si sunt distribuite de catre aceleasi duze catre zona de deversare.

Nitrogenul este utilizat ca agent de stingere si propulsor pentru apa. Sistemul de stingere este dimensionat utilizand un program special pentru calcul. Programul a fost testat si aprobat de VdS ca parte a sistemului de aprobare.

Gazul Sinorix H2O minimizeaza deteriorarea secundara cu tehnologia sa de pulverizare fina, care necesita numai 30-80 de litrii de apa pentru fiecare 100 metri cubi de spatiu protejat.
In plus, pulberea de apa reduce noxele din aer. Astfel, se protejeaza sanatatea persoanelor care au inhalat fumul si in acelasi timp previne afumarea bunurilor.

Nitrogenul are proprietati de stingere pentru trei tipuri majore de incendii A, B si C. In acelasi timp apa pulverizata raceste rapid materialele pentru a le aduce sub temperatura de combustie si reduce concentratia de oxigen in timp ce se evapora.

Nici nitrogenul si nici apa nu prezinta pericol pentru mediu sau sanatate. Nu dauneaza stratului de ozon, nu contribuie la incalzirea globala si nici nu creeaza vreo reactie daunatoare in timpul procesului de stingere.

Astfel, puteti aerisi cu usurinta zona de deversare folosind fie sistemul de ventilatie fie prin deschiderea ferestrelor.

Aplicatii tipice:

Arhive
Biblioteci
Muzee
Surse de curent neintreruptibile (UPS)
Depozite pentru lichide inflamabile
Turbine
Transformatoare si generatoare inchise
Seifuri

Puncte forte Sinorix:

Stingere de incredere si preventie eficienta a reaprinderii
Flexibilitate mare la proiectare
Protectie excelenta a proprietatilor prin uzul minim de apa
Siguranta aditionala pentru oameni prin reducerea fumurilor toxice
Singurul sistem aprobat VdS de apa si gaz dedicat protectiei incaperilor pana in ziua de astazi
Castigatorul Premiului de Inovatie in Securitate 2008

https://www.youtube.com/watch?v=mxI8BJoJvok