Siemens: Desigo CC- acces complet de la distanta la sistemul de automatizare a cladirii

Desigo CC setzt Meilenstein im Geb├Ąudemanagement / Desigo CC sets new milestone in building managementDivizia Siemens Building Technologies a introdus recent noua versiune a platformei Desigo CC dedicata automatizarii cladirii. De la o singura aplicatie, aceasta platforma ofera acces si control complet de la distanta precum si managementul alarmelor. In plus, Desigo CC sustine protocoale de comunicatie aditionale si subsisteme si ofera securitate IT sporita.

ÔÇó Gestioneaza discipline singulare sau multiple de la o platforma centrala
ÔÇó Aplicatie de mobil pentru control complet de la distanta si managementul alarmelor
ÔÇó Platforma deschisa care suporta o varietate larga de protocoale de comunicatie

Unul dintre punctele cheie ale noii versiuni Desigo CC este aplicatia pentru telefoane inteligente si tablete, care ofera acces de la distanta la sistemul de automatizare al cladirii si permite operarea directa a tuturor disciplinelor. Aplicatia ofera managerilor de cladire mobilitate completa. Ace┼čtia pot accesa disciplinele de gestionare a cladirii, pot optimiza setarile si monitoriza performanta rapid si usor ÔÇô oricum si de oriunde.

imagesIn plus, alarmele sunt trimise catre aplicatie, permitand administratorilor sa actioneze pe loc si asigurand disponibilitatea neintrerupta a sistemelor de cladire. Aplicatia are o interfata intuitiva si functioneaza pe orice telefon inteligent sau tableta Android sau iOS.

Ca platforma deschisa, Desigo CC a usurat intotdeauna integrarea dispozitivelor terte. Cu noile biblioteci Modbus si OPC, Siemens a extins acum gama de protocoale de comunicatie suportate de Desigo CC, permitand integrarea a si mai multor dispozitive de confort si de siguranta la incendiu.

Noua versiune Desigo CC furnizeaza suport nativ pentru o varientate de subsisteme, inc2luzand AlgoRex, Simatic S7, SiPass Integrated, Siveillance VMS si Milestone Xprotect. Pentru supravegherea video, platforma ofera inregistrare si redare video, functii puternice de cautare si analiza precum si multe alte caracteristici. In plus, Desigo CC are acum o cale de migrare pentru instalatiile Siclimat, Apogee Insight si NCC (Network Command Center) precum si o interfata la platforma de management al energiei Siemens Navigator.

Desigo CC ofera de asemenea imbunatatiri importante de securitate IT. Spre exemplu, toate legaturile de comunicatie dintre client si server sunt criptate, platforma integrandu-se cu usurinta in DMZ si este compatibil cu aproape toate firewall-urile populare.

Din moment ce drepturile de acces pentru fiecare utilizator sunt definite de roluri si responsabilitati, Desigo CC furnizeaza protectie maxima pentru toate datele colectate. Desigo CC suporta de asemenea certificate din centre de incredere cum ar fi Verisign. Aceasta, alaturi de arhitectura de server optimizata, asigura securitate maxima.
Desigo CC este momentan singura platforma de automatizare a cladirii de pe piata care combina disciplinele de management al cladirii intr-un singur sistem.

lio.

Multumita unui numar de protocoale de comunicatie suportate, incluzand BACnet, SNMP, Modbus, SSL si OPC, produsele terte sunt usor de integrat in platforma deschisa.
Noua interfata de web service ne permite acum schimbul de valori, mesaje si alarme cu alte produse de software, cum ar fi sisteme terte ERP.

Interfata flexibila si intuitiva poate fi personalizata dupa nevoi si adaptata rolurilor, drepturilor si limbilor fiecarui utilizator. In prezent sunt suportate 18 limbi, dintre care 4 pot fi instalate simultan. Platforma ofera caracteristici analitice puternice care faciliteaza in mod special detectarea si corectarea erorilor la fel cum poate optimiza performanta unor discipline specifice. Printre alte aspecte, Desigo ofera functionalitatea binecunoscuta Green Leaf, care faciliteaza descoperirea oricarei functionari ineficiente de la o prima vedere. Desigo CC este scalabil si poate fi instalat in cladiri mici si simple la fel precum si in structuri mari si complexe.