Scutire de orice impozit pentru romanii care produc energie regenerabila

Consumatorii casnici care şi-au instalat panouri solare nu vor plăti nici impozit, nici TVA, nici accize pentru energia pe care o produc sau o vând, în limita unei puteri instalate de 27 kW, a decis marţi plenul Camerei Deputaţilor.

Acesta a votat, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie şi mai multe amendamente aduse acestuia. Legea urmează să meargă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Noua lege defineşte prosumatorul drept clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, inclusiv în cogenerare, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în cladirea lui, inclusiv un bloc de apartamente, o zonă rezidenţială, un amplasament de servicii partajat, comercial sau industrial sau în acelaşi sistem de distribuţie închis, cu condiţia ca, în cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activităţi să nu constituie activitatea lor comercială sau profesională primară.

Astfel, prosumatorii, adică persoanele fizice care produc energie electrică din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW, vor fi scutiţi de la plata oricărei obligaţii fiscale prevăzute de Codul Fiscal, atât pentru energia pe care o produc pentru autoconsum, cât şi pentru cea pe care o vând furnizorilor.

Sursa articol: adevarul.ro

2548 de panouri solare specificate in proiectele din ultimele 3 luni

Conform datelor centralizate de prospec.ro, in ultimele 90 de zile, la nivel national a fost specificat un necesar de peste 2500 de panouri fotovoltaice. Doresti sa afli ce proiecte specifica astfel de produse? Solicita un demo pe prospec.ro