S-a inventat vopseaua cu care poti desena intrerupatoare direct pe perete

Cum ar fi sa poti desena un intrerupator de curent direct pe perete, fara sa fie nevoie de perforarea peretilor si fixarea unui intrerupator clasic? Bare Conductive, o companie londoneza, a dezvoltat o vopsea care conduce electricitatea. Se numeste vopsea electrica si poate fi folosita pe o varietate de suprafete, inclusiv hartia, plasticul, lemnul, cartonul sau sticla.

foto: bareconductive.com

Pentru a permite curentului sa circule, vopseaua electrica foloseste carbonul. In vopsea se regasesc mai multe particule mici de carbon, iar cand lichidul se usca, aceste particule se apropie unele de altele, permitand curentului sa treaca.

Vopseaua electica este folosita impreuna cu o placa de circuit care poate fi conectata la un computer sau un buton si actioneaza ca un senzor.

De cand a fost fondata in 2009, compania Bare Conductive a vandut peste 200.000 de produse, iar vopseaua produsa de ei s-a aflat in centrul mai multor proiecte creative, printre care un perete interactiv, o masa muzicala si o pictura cu sunet.

foto: bareconductive.com

Un tub de vopsea electrica costa 6 lire, iar un borcan care permite acoperirea unei suprafete de aproape 1 metru patrat costa 18 lire. Compania vinde si kit-uri cu ajutorul carora oricine poate sa isi creeze circuite personalizate in propria locuinta.