Revoluția energiei solare: panouri fotovoltaice cu eficiență ridicată și greutate redusă

Industria panourilor fotovoltaice a făcut un pas important spre o tehnologie mai avansată și mai durabilă. Două companii din Olanda și Belgia au dezvoltat panouri solare ușoare, care pot fi reciclate mai ușor decât cele convenționale. Produsul este rezultatul colaborări dintre producătorul de fotovoltaice Solarge și firma care produce materiale EconCore.

Noile panouri fotovoltaice nu au rame metalice din aluminiu și sunt cu până la 65% mai ușoare decât cele obișnuite. Un panou solar Solarge de 2,66 metri pătrați cântărește doar 14,5 kilograme. De asemenea, acesta înlocuiește sticla cu o structură compozită de tip fagure de miere, rezistentă și ușoară, protejată de un strat de polimer.

Aceste panouri fotovoltaice sunt reciclabile și durabile, deoarece pot fi demontate și reutilizate în alte aplicații solare. Acest lucru reduce impactul asupra mediului și contribuie la o mai mare sustenabilitate a industriei solare.

În România, în ultimele 4 luni am identificat cu ajutorul Victa.ro un potențial de ofertare de 71.520 panouri fotovoltaice în 324 de proiecte cu finanțare publică.

Surse: victa.ro și go4it.ro