Profită de beneficiile armăturilor și sistemelor de încălzire premium OVENTROP produse în Germania!

Firma Oventrop, unul din principalii producători mondiali de armături de echilibrare hidraulică şi sisteme de încălzire şi răcire, promovează eficienţa energetică şi confortul.

Pentru a veni în ajutorul instalatorilor, a firmelor de execuţie, a distribuitorilor şi nu în ultimul rând, în ajutorul celor care proiectează şi dimensionează sisteme de încălzire, firma Oventrop a creat un set pentru conectarea radiatoarelor la sistemele de încălzire (foto jos), produs integral în Germania, pe liniile de producţie ale firmei Oventrop. Setul este compus din ventilul termostatabil de tur “Seria AV 9”, un robinet de retur “Combi 2” şi un cap termostatic “vindo TH”, care este conform cu cele mai ridicate standarde, purtând calificativul “Clasa A” al etichetei TELL (Thermostatic Efficiency Label / Eticheta de eficienţă energetică).

Capul termostatic “vindo TH” este un adevărat success al echipei de design din cadrul firmei Oventrop. Dimensiunile reduse şi funcţionalitatea acestuia au fost îmbinate astfel încât, cu toate că vorbim despre un cap termostatic de mici dimensiuni, acţionarea acestuia este fină şi foarte eficientă, obţinând cel mai mare calificativ al etichetei de eficienţă energetică TELL – “Clasa A”. Capsula termostatului este cu lichid, astfel că puterea lui de apăsare, exactitatea reglajelor şi timpul de reacţie rapid la schimbările de temperatură nu se vor pierde în timp. Domeniul acestuia de reglare este 7°C -28 °C (pozi”ia 3 = 20°C), având de asemenea şi punct “0” – adică poziţie de complet închis. Cu ajutorul limitatoarelor de cursă ascunse, plasate initial pe poziţiile de parcare, se poate limita cursa de reglaj a capului termostatic, astfel că putem limita superior şi inferior domeniul de reglare al temperaturii de către utilizator.

Ambele armături, “Serie AV 9” şi “Combi 2”, au proprietăţi care le califică pentru a fi folosite în toate sistemele termice uzuale, oferind siguranţă şi anduranţă în utilizare, chiar şi la temepraturi maxime ale agentului termic, de până la 120°C şi presiuni ridicate PN10. Aceste limite foarte ridicate sunt posibile datorită câtorva elemente definitorii:

1. Conectarea pe con a semiolandezului – contact metalic, fără garnitură. În ciuda scepticismului multora, datorită finisării suprafeţelor de contact, efectuată ulterior nichelării elementelor din alamă, conectarea de către instalator se face cu uşurinţă şi fără scurgeri, iar după, aceea, întregul ansamblu se va comporta ca şi un singur corp la dilatări şi comprimări cauzate de variaţiile de temperatură ale agentului termic sau a ambientului.

De ce am exclus folosirea garniturilor pentru conectarea semiolandezului la armăturile pentru radiatoare? – pentru că, de cele mai multe ori, garniturile utilizate la armăturile pentru radiatoare, în urma trecerii vremii sau a expunerii acestora la temperaturi ridicate, îşi pierd proprietăţile elastice, astfel că vor favoriza apariţia prematură a scurgerilor.

2. Materialele folosite sunt de calitate superioară, conforme cu toate standardele europene existente, dar şi cu aşteptările noastre şi ale clienţilor noştri. Robinetul de retur “Combi 2” oferă funcţiile de izolare şi presetare, în cazul în care se doreşte o introducere controlată a unei pierderi de presiune la nivelul robinetului de retur.

Nichelarea produselor conferă un aspect plăcut chiar şi după mai mulţi ani de funcţionare şi utilizare, astfel că armăturile de radiator Oventrop nu-şi vor pierde în timp aspectul plăcut, lucios.

Noua gamă de robineți termostatici „Seria AV 9” vin în ajutorul celor care doresc să beneficieze de avantajele unui sistem de încălzire bine echilibrat. „Seria AV 9” este un robinet termostatic cu reglaj hidraulic manual.

Pentru a obține performanțele unui sistem echilibrat hidraulic, trebuie asigurat la fiecare consumator debitul necesar obținut în urma unui calcul de dimensionare a instalației. Ventilele termostatice „Seria AV 9” au posibilitatea unor presetari infinite permițând o ajustare precisă a debitului la fiecare consumator. Aceste ventile pot fi utilizate atât în instalațiile noi unde se instalează robineții termostatici „Seria AV 9”, cât și în cazul modernizării instalațiilor vechi, prin înlocuirea ventilului termostatic existent cu un ventil termostatic „Seria AV 9”. Înlocuirea ventilelor vechi este posibilă în cazul robineților termostatici Oventrop de generație mai veche.

Avantajele utilizării robineților termostatici „Seria AV 9” sunt: simpla presetare a valorii debitului dorit, reglajul cât mai precis al valorii dorite, pentru identificarea mai ușoară a valorilor ventilul robinetului are 9 gradații, efectuarea presetărilor cu ajutorul unei cheițe speciale care este inclusă la livrare sau cu ajutorul unei chei de 13mm, ventilul termostatic

„Seria AV 9” este compatibil cu toate corpurile robineților Oventrop cu racord M30 x 1,5 incepând din 1999 (excepție făcând robineții din „Seria M”, „Seria AZH” și ventilele cu 3 căi), ideal pentru modernizarea instalațiilor vechi, înlocuirea ventilelor vechi cu ajutorul uneltei „Demo-Block” fără a întrerupe sau depresuriza instalația.

Seturile pentru radiatoare se găsesc pe stoc la oricare din partenerii noștri locali şi naţionali, beneficiind în această perioadă de preţuri speciale de sezon. Pentru orice informaţii tehnice puteţi accesa pagina de web www.oventrop.ro, puteţi să-i contactaţi pe partenerii noştri sau pe reprezentanţii Oventrop în România.