ProCredit Bank România finanțează proiectul nextE pentru o centrală fotovoltaică de 7,4 MWp în Bistrița Năsăud

ProCredit Bank România a acordat un împrumut în valoare de 3,15 milioane de euro grupului nextE pentru a susține construcția unei centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată de 7,4 MWp în județul Bistrița Năsăud.

Proiectul inovator va adopta un model de închiriere și operare (rent and operate), iar din producția estimată la 7200 MWh/an, aproximativ 80% din energia generată va fi destinată consumului intern, în conformitate cu nevoile fabricii. Orice surplus de energie va fi integrat în rețeaua națională, conform afirmațiilor oficialilor băncii.

ProCredit Bank demonstrează angajamentul său față de prosumatori, producători de energie electrică și inovație, oferind sprijin financiar pentru soluții personalizate, inclusiv mecanismul Energy as a Service (EaaS). Acest mecanism nu doar furnizează direct energie electrică către utilizatorii finali, ci contribuie și la autonomia energetică a întreprinderilor mici și mijlocii, având un impact pozitiv asupra reducerii emisiilor de dioxid de carbon, conform declarațiilor lui Ștefan Manole, Director General al ProCredit Bank România.

Explorează cele peste 23 posibilități de implicare în proiectele de construcție a centralelor electrice fotovoltaice , din județul Bistrița Năsăud

Conform informațiilor de pe Victa.ro, singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, în 2023, au fost monitorizate 23 proiecte în categoria Utilități – Centrale eoliene din județul Bistrița Năsăud. Estimarea totală a investițiilor pentru aceste proiecte se situează la valoarea de 372.34 milioane de lei, iar suprafața lucrărilor se întinde pe 298.201 metri pătrați.

Localizarea pe hartă a investițiilor din județul Bistrița Năsăud

Pentru cei care doresc să fie la curent cu proiectele de energie solară platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

SURSA ARTICOL: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/