Cererea de accesorii electrice pentru școlile din România: Peste 1140 proiecte înregistrate în ultimul an

Cererea de accesorii instalații electrice pentru școlile din România în ultimele 12 luni

Potrivit datelor furnizate de Victa.ro, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere, ultimele 12 luni au adus un total de peste 1143 de proiecte în stadii incipiente (autorizare, înainte de execuție), în desfășurare (construcție, amenajare) sau chiar reparații și renovare în școlile, grădinițele și liceele, din România.. Reprezentând numărul de proiecte cu necesar de instalații electrice precum: corpuri de iluminat interior/ exterior, întrerupătoare, comutatoare și prize.

Din toate aceste proiecte, 1068 necesită un total de 311.820 prize, în timp ce pentru 1078 dintre ele se impune utilizarea a 212.918 de întrerupătoare și comutatoare. În ceea ce privește 1114 proiecte, se solicită un număr total de 639.078 de corpuri de iluminat interior. Nu în ultimul rând, pentru cele 547 de proiecte rămase, este esențială includerea a 19.990 de corpuri de iluminat exterior.

Valoarea totală a investiției este estimată la 13.12 miliarde de lei, iar proiectele se întintind pe o suprafață totală de 4.44 milioane metri pătrați.

Harta de mai jos ilustrează situația a proiectelor care implică instalarea acestor materiale electrice în școlile din România:

Cererea de accesorii instalații electrice pentru școlile din Bistrița în 2023

În județul Bistrița Năsăud, începând de la începutul anului, sunt în curs de desfășurare 9 proiecte de modernizare a unităților de învățământ, care includ lucrări ce presupun instalarea de accesorii electrice. Estimarea bugetară pentru aceste proiecte se situează în jurul sumei de aproximativ 64.12 milioane de lei.

Un proiect ce cuprinde înocuirea instalațiilor electrice este proiectul de modernizarea al Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 și a Creșei nr. 3 de pe Aleea Plăieșului, proiect finanțat european.

Până acum, s-au realizat diverse lucrări, inclusiv la structura metalică a mansardei, care va găzdui o sală de festivități, o sală de ședințe și un cabinet de logopedie.

Alte intervenții cuprind izolații termice, instalații sanitare, electrice și termice, zidării interioare, tencuieli, tavane din gips carton și montarea ferestrelor.

Primarul Ioan Turc estimează finalizarea proiectului în decembrie, iar finanțarea provine din Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 7.357.363,13 lei cu TVA, din care 2% reprezintă contribuția municipalității.

Sursa articol: https://constructfocus.ro și https://victa.ro