Primo Laurentiu, Administrator Helevtic Impex – Sunjoy: „Prioritatea noastra pentru a doua jumatate a anului acesta este de a dezvolta reteaua de distributie in cat mai multe orase din tara”

In urma cu 25 de ani pe piata din Romania aparea compania Helvetic, o companie care a reusit sa se dezvolte si sa ofere pietei o solutie revolutionara si eficienta de incalzire a locuintei sau biroului. Aceasta ofera de fapt un mediu cald si natural, avand costuri reduse de functionare. Cum se intampla tot acest proces si cum se vede evolutia actuala a pietei prin prisma activitatii companiei Helvetic Impex – Sunjoy am aflat chiar de la dl Primo Laurentiu, Administrator.

Pentru inceput, va invitam sa ne spuneti cateva cuvinte despre compania pe care o reprezentati si despre activitatea acesteia in piata.

Helvetic este o companie infiintata in urma cu 25 de ani cu sediul in Brasov si de la inceput am activat in zona import-exportului aducand in Romania produse revolutionare de inalta calitate.

Helvetic-Sunjoy este solutia revolutionara si eficienta de incalzire. Care sunt motivele pentru care clientii aleg panourile radiante Sunjoy?

Panourile SUNJOY sunt o inventie relativ recent─â in domeniul incalzirii, un patent unic in lume si ofera o multime de avantaje fata de alte sisteme de incalzire traditionale, avantaje care vor face ca in scurt timp, majoritatea spatiilor de locuit sa foloseasca aceasta metoda de incalzire. Ca sa va faceti o idee asupra eficientei lor, am sa va dau un exemplu comparativ: un calorifer electric are in medie un randament de 30%, iar SUNJOY are un randament de peste 95%!

Caror domenii li se adreseaza solutiile HelveticÔÇôSunjoy?

SUNJOY aduce o noutate absoluta in domeniul sistemelor de incalzire – sistemul de incalzire al locuintei devine si un obiect de arta si design in casa. Fiecare client isi poate alege tabloul preferat care sa se potriveasca ambiantei camerei in care il va monta. Tabloul poate fi alb, discret si se poate monta pe tavan sau poate fi personalizat cu orice imagine doreste clientul, putind fi chiar si o fotografie de familie, in acest caz montajul facindu-se pe perete. Tehnologia folosita la producerea acestui sistem de incalzire este bazata pe proprietatea cristalelor de turmalina (un mineral semipretios) de a transforma energia electrica in radiatie infrarosu si ioni negativi cu un randament de peste 95%.

Care ar fi principalele avantaje ale acestor sisteme comparativ cu cele traditionale?

In primul r├ónd, instalarea lor se face foarte simplu, repede, usor – fara aprobari, autorizatii, proiect si timp pierdut, fara santier si mizerie. Ele functioneaz─â pe baza de curent electric, 220V, fara a fi necesara nicio modificare la reteaua de curent a casei. Reteaua nu este suprasolicitata deoarece consumul lor este foarte mic! Costul curentului electric pentru incalzirea unui apartament de 2 camere neizolat termic se ridica in medie la doar 150-200 lei/luna. Pe langa acest aspect foarte important, tablourile SUNJOY au termen de garantie 10 ANI si durata de viata de peste 20 ani, fara service si revizii, fara consumabile, fara curatat de calcar, fara curs apa pe la tevi si calorifere, fara schimbat filtre, fara cos de fum, etc. Practic, in 20 ani iesi de 3-4 ori mai ieftin decat cu o centrala electrica sau pe gaz! In plus, factura de incalzire este cu pana la 50% mai mica!

Am inteles ca aceste sisteme de incalzire, pe langa functia de incalzire si design-ul deosebit au si efecte pozitive pentru sanatate – puteti sa ne dati cateva exemple cu privire la efectul terapeutic?

Da, efectele terapeutice sunt poate pentru unii oameni chiar mai importante decat functia de incalzire… Pe langa radiatia infrarosie care are functia de incalzire, panourile SUNJOY emit ioni negativi si ioni de argint, radiatii cu efect terapeutic exceptional, dovedit stiintific prin teste efectuate in cele mai importante institutii de profil din lume.

Am inteles ca in paralel cu sistemele de incalzire ati dezvoltat inca o afacere complementara care face ca panourile Sunjoy sa devina cu adevarat extraordinar de economice. Despre ce e vorba?

Da, incepand cu acest an, am luat reprezentanta pe Romania a companiei ISONEM, o mare firma specializata in produse de termo, fono si hidroizolare de ultima generatie. Cu ajutorul vopselei termoizolante ISONEM aplicate pe perete foarte simplu, cu trafaletul, pierderea de caldura a locuintei se reduce cu 40% realizand acelasi lucru pe care pana acum il puteam face doar prin procese laborioase si mult mai scumpe bazate pe polistiren.

La fel de simplu mi-as putea fonoizola peretii casei sau apartamentului ca sa nu mai aud galagia de afara sau de la vecini?

Exact – intr-o ora, fara santier, fara mizerie, fara batai de cap, folosind doar un trafalet, iti poti fonoizola apartamentul si iti poti cistiga astfel linistea cu o cheltuiala minima!

Ce parere aveti de piata actuala? Considerati ca este suficient de educata atunci cand vine vorba de interactiunea cu un specialist?

Nu. Mentalitatea romanesca este mult diferita de cea a popoarelor vestice. In vreme ce in occident nimic nu se face fara un specialist, la noi in tara, se merge pe deja consacratul principiu „merge si asa”. In plus, romanul se pricepe la de toate…

Tocmai de aceea produsele noastre, atat cele de incalzire cat si cele de termo, fono si hidroizolare sunt foarte compatibile la piata din Romania – toate aceste produse pot fi instalate – aplicate de catre orice persoana, chiar si necalificata, repede, simplu, usor.

A trecut mai bine de jumatate de an din 2019. Cum arata lista de obiective pana acum si ce anume pregatiti pentru a doua jumatate a anului?

Prioritatea nostra pentru a doua jumatate a anului acesta este de a dezvolta reteaua de distributie in cat mai multe orase din tara. Cautam distribuitori, firme interesate sa vanda aceste produse de mare succes si mai ales de mare viitor.

Pentru final va propunem o calatorie in viitor si ne-ar placea sa ne spuneti cum credeti ca va arata domeniul in care activati peste 10 ani.

Probabil ca peste 10 ani, marea majoritate a oamenilor isi vor incalzi locuinta cu panourile radiante SUNJOY si folosind acest sistem de incalzire in combinatie cu vopseaua termoizolanta ISONEM si panouri fotovoltaice autonome montate pe acoperis, vor reusi sa reduca aproape la zero cheltuielile de incalzire.