Primesti de la stat pana la 40.000 de lei daca iti izolezi casa cu lana

Programul „Casa Verde” a fost reluat anul acesta, dupa 5 ani de pauza, iar Ministerul Mediului a facut deja primul pas pentru incurajarea constructiilor in regim eco.

Astfel, programele „Casa Verde” si „Casa Verde Plus” au fost lansate in dezbatere publica timp de 10 zile si urmeaza sa fie lansate oficial in luna august. Pentru proiectele din acest program s-a stabilit un buget total de 138 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei vor fi oferite persoanelor fizice care isi construiesc „case verzi”.

„O persoana fizica poate primi o finantare de 6.000 de lei pentru achizitia unor panouri solare care sa asigure apa calda menajera, adica 100% din costuri. In cazul achizitiei unei pompe de caldura, finantarea ajunge la 8.000 de lei, adic─â 70-80% din costurile totale”, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer.

Prin programul „Casa Verde” vor primi finantari casele care monteaza panouri solare sau pompe de caldura, sisteme de acoperisuri verzi, sisteme de iluminat ecologice sau aleg sa isi izoleze termic pereti cu materiale ecologice precum lana, canepa sau piatra bazaltica – in acest caz se pot obtine finantari de pana la 40.000 de lei!

IZOLATIE-LANA

„Am observat ca sunt zone unde lana efectiv se arunc─â la gunoi, asa ca vrem sa cream o piata pentru a utiliza lana in mod eficient”, a mai adaugat doamna ministru Palmer.

Gasiti panouri solare, sisteme de acoperisuri verzi sau pompe de caldura pe ARHSPEC!

Un beneficiar persoana fizica poate primi maximum 40.000 de lei prin acest program, suma care poate acoperi integral izolarea cu materiale ecologice a unei case cu o amprenta la sol de 90 de metri patrati (materiale si manopera). Cadirile publice ar putea obtine finantari de pana la 90% din proiect, atata timp cat investitiile nu depasesc suma de 500.000 lei in cazul unitatilor de cult si 2 milioane de lei pentru institutiile publice.

Sursa articol: CAPITAL.ro