Frigul din Romania genereaza recorduri: Consumul de gaze si electricitate a ajuns la nivel maxim

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Frigul din ultimele zile si-a bagat puternic coltii si in resursele tarii. Temperaturile mici au generat consum record de gaze si electricitate si ne-au obligat sa importam gaz si sa folosim pacura, un combustibil mai scump.

Debutul acestei saptamani a marcat un consum de energie cu 10% mai mare fata de cel inregistrat intr-o zi obisnuita de iarna.

gaz-natural

Fiindca nu poate acoperi cererea de aproape 70 de milioane de metri cubi pe zi, Romania a fost nevoita sa importe din Rusia peste 15 milioane de metri cubi de gaz.

„Acum importurile sunt mult mai scumpe decat gazele interne curente, dar avem nevoie de ele, consumurile fiind foarte mari, noi nu avem capacitatea sa scoatem gazele din depozit”, a declarat Mihai Vilt, director companie gaze naturale.

De asemenea si consumul de energie electrica a fost in data de 9 ianuarie cu 11% mai mare decat media saptamanii trecute. Dispeceratul Energetic National a estimat un consum national de circa 9.750 de MW de energie electrica, nivel care nu a mai fost atins din anii 2000 incoace.

Sursa articol: Digi 24