Primatech: „In Romania nu exista o cultura a instalarii detectoarelor de monoxid de carbon asa cum se intampla in tarile europene.”

logo

Specialistii InstalFocus au stat de vorba cu doamna Cristina Miclaus, Specialist Marketing in cadrul companiei Primatech.

Cum este vazuta piata detectoarelor de gaz prin prisma Primatech?  Ce produse sunt cele mai solicitate si pentru ce investitii? Care sunt provocarile comerciale cu care se confrunta piata detectoarelor de gaz?

Vom afla in continuare…

1.Am trecut de jumatatea acestui an, cum vi se pare ca e piata detectoarelor de gaz in acest moment? Cum a decurs business-ul pentru dvs. pana acum?

12063833_10206205480870775_6958199602255368728_nCristina Miclaus: Este o piata in plina maturizare in care din ce in ce mai mult se pune accentul pe produsele premium. Odata cu educarea celor care folosesc produsele de siguranta, cu cresterea nivelului de trai, credem ca lumea va constientiza faptul ca SIGURANTA este mai importanta decit instalarea unui produs numai din cauza faptului ca este obligatoriu sa o faca. Din luna septembrie am intrat in plin sezon, fiind foarte multe lucrari de mentenanta si de instalare a echipamentelor de incalzire in aceasta perioada.

2. Care sunt tipurile de produse cele mai solicitate si pentru ce investitii?

Cristina Miclaus: Produsele cele mai solicitate sunt detectoarele de gaz metan si sistemele cu electrovalve, majoritatea ajungand in domeniul rezidential si comercial. In Romania nu exista o cultura a instalarii detectoarelor de monoxid de carbon asa cum se intampla in tarile europene. Putine persoane cunosc pericolele intoxicarii cu monoxid de carbon. Pentru aceasta am dezvoltat un parteneriat cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures intr-o campanie de informare a populatiei, parteneriat pe care dorim sa il extindem la nivel national.

3. Spuneti-mi ceva despre firma d-voastra care sa-i convinga pe potentialii dvs. clienti (beneficiari, constructori, firme de executie instalatii) sa va aleaga produsele.

Cristina Miclaus: Specializare. Experienta. Suport. Am atins un nivel de specializare foarte inalt, intr-atat incat tehnologia pe care o detinem este recunoscuta la nivel mondial in randul liderilor din domeniu. Experienta noastra de peste 15 ani ne-a aratat ca atunci cand oferi siguranta si calitate utilizatorilor finali nu ai cum sa dai gres. Imaginea pe care o companie si-o creeaza trebuie mentinuta, iar asta se poate realiza doar prin suport continuu si servicii de calitate. mcd pe mili verde

4.  Cat de important este marketingul online in strategia companiei Primatech cand este vorba de piata detectoarelor de gaz?

Cristina Miclaus: Piata online a detectoarelor de gaz este in dezvoltare. Formam constant o imagine puternica si de incredere pentru toata lumea. Vrem sa fim cunoscuti ca si inovatori in domeniu si, cu siguranta, online-ul este un mediu in care inovatia este cheia, ceea ce inseamna ca trebuie sa avem o prezenta constanta si clara acolo. Cele doua site-uri importante pe care le-am dezvoltat, www.primatech.ro si www.07detector.ro, sunt o dovada clara a implicarii noastre in mediul online si, totodata, un suport clar pentru clientii si partenerii nostri.

5. Care sunt obiectivele Primatech pentru perioada urmatoare?

Cristina Miclaus: Obiectivele Primatech includ mentinerea pozitiei de lider in detectia gazelor in Romania si extinderea pietei catre export in Uniunea Europeana. Suntem printre putinele companii din Europa care fabrica detectoare certificate la cele mai noi standarde din domeniu si singura care a obtinut certificarea celui mai nou detector de gaz metan si monoxid de carbon PREVENT[d] la ambele standarde. In plus, vom continua seria de inovatii cu alte detectoare cat mai utile si mai usor de instalat de catre utilizatorii finali.

6. Care sunt provocarile comerciale cu care se confrunta piata detectoarelor de gaz?

Cristina Miclaus: Lipsa de informare este cea mai mare provocare cu care ne confruntam. Trebuie sa se faca diferenta dintre detectoarele care iti ofera siguranta si produsele ieftine si care se pretind ÔÇťla felÔÇŁ. Pe piata exista ingredientele care iti ofera posibilitatea de a┬á fabrica detectoare de gaz ,insa mai este cale lunga pana la a fabrica detectoare care sa faca fata celor mai recente standarde europene din domeniu si care sa iti ofere siguranta. In plus, este o diferenta foarte mare intre ÔÇťin concordanta cuÔÇť si ÔÇťcertificatÔÇŁ.

Interviu publicat in exclusivitate pentru InstalFocus.