Prahova: Atlantis România investește 34 mil. euro pentru un parc fotovoltaic de peste 40 MWh și două proiecte de vile

Compania Atlantis România are în plan investiţii totale de circa 34 mil. euro în piaţa locală în următorii trei ani. Aceasta va fi îndreptată spre realizarea unui parc fotovoltaic şi a două proiecte rezidenţiale de vile, a explicat Mioara Iofciulescu, director executiv, Atlantis România, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„În Prahova vom demara anul viitor o investiţie pentru un parc fotovoltaic pe un teren de circa 49 de hectare. Capacitatea parcului va fi de 40-42 MWh şi îl dezvoltăm cu scopul de a produce energie. (…) Randamentele au început să crească, valoarea investiţiei este mult mai bună acum, un astfel de proiect pentru noi înseamnă o investiţie de circa 24 mil. euro, având în vedere că trebuie să investim şi în reţeaua de racordare a parcului până la prima staţie care se află în sistemul de distribuţie naţională“.

ZF anunță că proiectul pentru parcul fotovoltaic din zona Puchenii Mari, jud. Prahova, ar putea ajunge să injecteze curent în reţea în anul 2024, întrucât acesta va fi primul proiect al Atlantis România în zona de energie.

Până acum, Atlantis a dezvoltat două cartiere rezidenţiale de vile în apropierea Capitalei, unul în Domneşti şi unul în Corbeanca. În prezent, dezvoltatorul se pregăteşte să lanseze a doua fază a proiectului din Corbeanca, care va fi realizată în următorii trei ani.

„Pentru proiectul din Corbeanca avem în vedere o faza a doua care nu este destinată vânzării, ci închirierii. Va cuprinde 30 de unităţi locative şi avem în vedere o investiţie de 5 mil. euro“.

Pe lângă aceste investiţii, grupul are în plan un nou proiect rezidenţial de vile în zona Moara Vlăsiei, jud. Ilfov, care va fi lansat în 2022 printr-o investiţie de 5 mil. euro. Spre deosebire de a doua fază a proiectului din Corbeanca, acesta este destinat vânzării.

„Vom dezvolta un cartier cu 30 de vile şi câteva spaţii comerciale, în Moara Vlăsiei, în apropierea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. (…) Pandemia a generat nevoia de locuinţe mai spaţioase, care au curte, cu posibilitatea de conectare cu natura, cât şi crearea unor spaţii de lucru plăcute şi confortabile chiar acasă, motiv pentru care am considerat că este oportun să demarăm o nouă dezvoltare în această perioadă“.