Peste 25 de milioane de lei, în cadrul PNRR: Construirea a 60 de locuințe nZEB destinate tinerilor vulnerabili din Brașov

Primăria Brașov a marcat un moment semnificativ în eforturile sale de a spori calitatea vieții pentru tinerii din comunitățile marginalizate sau grupurile vulnerabile. Prin accesarea unui proiect european de peste 25 de milioane de lei (5 milioane de euro), în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Primăria Brașov a demarat construcția a 60 de locuințe cu performanță energetică ridicată, cunoscute sub denumirea de nZEB (net-zero energy buildings).

Potrivit sigurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, Victa.ro, proiectul tip al ministerului Dezvoltării prevede că fiecare apartament va avea un living, un dormitor, bucătărie, baie, cămară și hol. Proiectul are ca obiectiv principal oferirea unei soluții de locuire durabilă și accesibilă pentru tinerii aflați în situații vulnerabile. Cele 60 de apartamente vor servi ca locuințe sociale pentru această categorie de beneficiari, asigurându-le nu doar un acoperiș deasupra capului, ci și un mediu de trai care să promoveze sustenabilitatea și responsabilitatea față de mediu.

Caracteristici cheie ale locuințelor nZEB:

Sursă de energie regenerabilă: Fiecare locuință va fi echipată cu panouri fotovoltaice pentru a produce electricitate din energia solară, reducând dependența de sursele convenționale de energie.

Sisteme eficiente de încălzire și răcire: Pompele de căldură vor fi integrate pentru a asigura atât încălzirea cât și răcirea eficientă a locuințelor, contribuind la confortul termic al rezidenților.

Izolare termică avansată: Clădirile vor beneficia de materiale de izolare termică de înaltă performanță, reducând pierderile de căldură și optimizând eficiența energetică.

Lista materialelor utilizate pentru lucrările de finisaj a celor 60 de locuințe nZEB

Pentru a finaliza cu succes lucrările de finisaj a celor 60 de locuințe nZEB, este esențial să avem la dispoziție o gamă variată de materiale de calitate. Conform Victa.ro, pentru a satisface cerințele proiectului, este necesară achiziționarea a 560 de prize și a 280 de întrerupătoare, comutatoare, asigurând astfel atât funcționalitatea, cât și estetica acestor zone importante ale locuințelor.

SURSA ARTICOL