Analiza: Piata de aparate de aer conditionat in proiectele publice – semestrul 1 din 2022

Cat de multe aparate de aer conditionat puteai oferta la proiectele publice mari (peste 1 milion ron) in primele 6 luni ale anului 2022?

18.135 de aparate aer conditionat identificate in 649 de proiecte monitorizate pe www.victa.ro

Analiza a fost facuta in special pe proiecte publice cu valoare de peste 1 milion ron. 

Dupa tipul de proiecte acestea reprezentau:

  • 297 cladiri noi
  • Renovare, modernizari si reparatii: 263 proiecte
  • 89 proiecte reprezentau extinderi

Se mai poate oferta la aceste proiecte?

Analizand stadiul de executie, raspunsul este DA. 

  • 202 proiecte sunt in faza de executie si pot fi ofertate imediat
  • 100 de proiecte sunt finalizate sau in faza de amenajare si probabil este prea tarziu pentru a mai oferta cu aparate de aer conditionat
  • Majoritatea (350 de proiecte) sunt in faza premergatoare constructie si prezinta un potential imens pentru furnizorii de sisteme de aer conditionat.

Asadar, furnizorii de aparate de aer conditionat ar putea profita de aceasta piata de nisa utilizand modulul de scanare al documentatie tehnice din Victa.ro si pentru a oferta la peste 550 de proiecte publice. Toate acestea au prevazute in caietele de sarcini necesitatea aparatelor de aer conditionat. 

Harta cu necesarul de aparate aer conditinat la proeictele publice din Romania in primul semestru al anului 2022 (proiecte de peste 1 milion lei)

Top 5 judete unde se poate oferta aparate aer conditionat la lucrari publice:

Bucuresti – necesar de 9594 aparate AC

Constanta – 873 unitati

Mehedinti – 469 unitati

Dolj – 439 unitati

Gorj – 402 unitati

Vreti sa ofertati la proiecte si santiere de care altfel nu ati fi aflat?

www.victa.ro 

Analizand specificatiile de aer conditionat in documenta╚Ťiile tehnice de la proiectele publice am observat ca rata de specificare a unui brand este de 3%. 

Am identificat 411 firme de arhitectura care specifica aparate de aer conditionat si cele mai indragite 3 brand-uri au fost, in ordinea specificarii: Daikin, Mitsubishi si Fujitsu. 

Furnizorii care doresc promovare si accelerarea vanzarilor la proiectele publice dar si private au la indemana 2 instrumente inovative de a creste vanzarile in piata:

  • Victa.ro – ofera cele mai bune lead-uri de vanzari la santiere
  • Arhispec.ro – oferta servicii de marketing a arhitectii, proiectantii si constructorii activi in peste 50.000 santiere in lucru