PARAFOC F – solutia ideala pentru protectia antifoc a tubulaturii HVAC

Marea majoritate a noilor constructii sunt traversate de instalatii, care pot fi cabluri, tuburi, conducte, conducte de ventilatie, etc.

2Aceste treceri continue de instalatii afecteaza elementele de compartimentare permitand trecerea fumului si a focului intre diferite compartimente de incendiu.

Acum, protectia la foc a tubulaturilor de ventilatie  se poate realiza cu mortar rezistent la foc PARAFOC F.

RF 60 min – Grosime de mortar necesara 15 mm
RF 120 min – Grosime de mortar necesara 25 mm
RF 180 min – Contactati specialistii CONECO pentru solutia completa

Mortarul PARAFOC F este un produs de rezistent la foc pe baza de lina minerala, adaos de ciment, bentonita si alti aditivi in diferite proportii, incorporati la fabricatie. Se aplica cu ajutorul unei masini pneumatice speciale, aplicandu se direct pe tubulatura ce trebuie protejat. Rapiditatea de aplicare, usurinta de curatare a zonelor adiacente zonelor unde se aplica, cit si greutatea sa foarte mica, fac ca acest produs sa fie foarte eficient din punct de vedere ECONOMIC si confera tubulaturilor protejate un grad inalt de protectie antifoc.

Pentru realizarea lucrarii de protectie la foc se recomanda montarea unei plase intaritoare de tip rabitz pe tubulatura, anterior torcretarii cu mortar PARAFOC, pentru a asigura aderenta aderenta optima.

Solutia de torcretare a tubulaturilor de ventilatie construite din tabla de min 0,8 mm se poate realiza foarte usor si facil cu PARAFOC F, fiind foarte economic in comparatitie cu alternativele traditionale.

1

Randamentul de aplicare poate fi intre 50-150/mp/zi pentru o statie de lucru. Produsul, in stare normala, are un aspect rugos uniform de culoarea alb – murdar dar se poate netezi cu un trafalet de plastic si ulterior vopsi in culoarea dorita de client.

O solutie alternativa de design este aplicarea unei folii intarite de aluminiu peste tubulatura protejata cu mortar.

Doriti mai multe informatii despre aceasta solutie de protectie la foc? Accesati www.coneco.ro sau completati formualrul de mai jos: