Pachetul optim de protectie al instalatiei termice: MAGNA CLEAN si INSTAL PROTECT

Ti s-a parut interesant? Spune mai departe:

Curatarea si protectia instalatiei termice sunt doi factori esentiali in prelungirea duratei de viata a echipamentului si, totodata a cresterii randamentului. Este foarte important sa se realizeze o curatare corespunzatoare a instalatiei la sfarsitul sezonului rece, deoarece, pe timpul iernii, instalatiile termice sunt solicitate mai mult decat in alte perioade din an, datorita nevoii de incalzire a locuintelor.

Cele mai des intalnite probleme care pot aparea sunt: depunerile de calcar, mal, magnetita sau coroziune.

Termenul de coroziune este convenţional şi cuprinde o serie de procese chimice şi electrochimice prin care metalele trec din formă elementară într-o formă combinată. Prin coroziune se înţelege distrugerea materialelor, datorită reacţiilor chimice sau electrochimice cu mediul inconjurător, cu trecerea metalului în formă de oxizi sau hidroxizi, ceea ce conduce la schimbarea totală a proprietaţilor iniţiale ale metalului. Această trecere este posibilă deoarece în natură, în mod obişnuit, metalele se găsesc sub formă combinată ca: oxizi, carbonaţi, cloruri, săruri complexe, a căror energie liberă este mai mică decât a metalului pur, ceea ce determină tendinţa naturală a metalelor de a trece la forme cu energie liberă mai redusă.

In functie de modul in care sunt afectate componentele, coroziunea poate fi  continua (cand este distribuita pe intreaga suprafata a metalului) sau locala(sunt afectate doar anumite parti).

Un alt “dusman” al instalatiei termice este magnetita, un oxid fero-feric foarte rezistent, de culoare neagra. Datorita rezistentei sale foarte mare, pulberea de magnetita este utilizata pentru protejarea componentelor noi ale instalatiilor termice si, in momentul in care instalatia este pusa in functiune, aceasta ajunge in cele mai inaccesibile locuri cauzand blocarea completa e chipamentului.

Efectele daunatoare ale magnetitei pot fi prevenite cu ajutorul filtrelor antimagnetita, Magna Clean. Acestea sunt dezvoltat de ADEY – Marea Britanie, pionierii filtrarii magnetice a fluidului termic.

Sistemul are o eficienta dovedita atat in retinerea oxidului de fier negru (magnetita) aflat in suspensie, cat si a particulele non-magnetice din sistemele termice de incalzire, avand un rol deosebit de important in pastrarea calitatii fluidului. Filtrul este realizat dintr-un material compozit special, putand fi utilizat si pentru incarcarea in sistem a substatelor chimice lichide destinate intretinerii si protectiei instalatiei. In functie de tipul instalatiei, filtrele Magna Clean sunt de marimi diferite: 22MM, 28MM, 35/42MM sau cel industrial, recomandat pentru diametre mari de racordare.

Specialistii recomanda ca, pe langa filtrul antimagnetita, sa se foloseasca si inhibitorul de coroziune si antibacterian,  Instal Protect. Acesta are pH neutru, formulat pe baza unui mix special de aditivi organici anti-coroziune.

Produsul asigura protectia optima a instalatiilor care contin elemente realizate din aluminiu si aliaje aluminiu siliciu ,otel, fonta, cupru,inox si împiedica formarea bacteriilor în circuitele termice de incalzire. Inhibitorul are conductivitate electrica redusa si pH neutru, proprietati care determina protectia anticoroziva a componentelor metalice cu peste 30% fata de utilizarea apei demineralizate ca fluid termic. Prin formarea unei pelicule protectoare pe peretii incintelor prin care circula agentul termic, previne depunerea de piatra avand si proprietati anticrusta, precum si aparitia fenomenelor de oxidare si electrocoroziune datorate utilizarii diverselor tipuri de componente metalice.

Pentru protectia completa a instalatiei termice, CHEMSTAL a dezvoltat o gama variata de produse pentru toate tipurile de probleme ce pot aparea.

Descopera produsele CHEMSTAL accesand site-ul: www.chemstal.ro