Oradea se transformă cu ajutorul energiei geotermale: Peste 6.200 de apartamente vor beneficia de încălzirea sustenabilă printr-o investiție de 90 de milioane de lei

Un proiect ambițios a fost lansat în Oradea, unde cartierul Nufărul 1 va beneficia de un sistem inovator de încălzire cu apă geotermală. Investiția va acoperi peste 6.200 de apartamente și se estimează că costurile totale se vor apropia de 90 de milioane de lei, fără TVA.

Implementarea acestei infrastructuri moderne presupune investiții semnificative. Costurile totale ale proiectului, care includ foraje geotermale, instalații și echipamente necesare, se estimează că se vor apropia de 90 de milioane de lei, fără a include taxa pe valoarea adăugată.

Durata lucrărilor este de aproximativ două săptămâni, urmate de trei luni de teste și probe. În cele din urmă, aproximativ 13.500 locuitori ai cartierului Nufărul 1 vor beneficia de acest proiect. Este vorba de peste 6.200 de apartamente, instituții publice și agenți economici care au spații comerciale la parterul blocurilor din cartier.

Odată finalizat proiectul, cartierul din Oradea va deveni un exemplu de succes în ceea ce privește utilizarea energiei geotermale pentru încălzirea locuințelor. Această inițiativă nu numai că contribuie la modernizarea infrastructurii, ci și la promovarea dezvoltării durabile și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2023 au fost identificate 1905 proiecte de tip Utilități în România. Bihor conduce clasamentul județelor la această categorie, cu un total de 82 proiecte.

Surse: victa.ro și g4media.ro