O tara din Europa si-a asigurat aproape jumatate din energia electrica numai din vant

Danemarca si-a doborat in 2017 propriul record pe care il stabilise in 2015, asigurand 43.4% din necesatul de electricitate al tarii doar prin eoliene, conform AFP.

Am aratat inca odata intregii lumi ca Danemarca are cel mai bun sistem energetic din lume. Am reusit sa gestionam mari cantitati de energie eoliana si alte surse verzi de energie, mentinand in acelasi timp o securitate ridicata a aprovizionarii, a declarat ministrul danez al Energiei si Mediului, Christian Lilleholt.

Ambitiile guvernului de la Copenhaga sunt ca pana in 2030 energiile regenerabile sa acopere cel putin 50% din necesarul de electricitate al Danemarcei.

sursa foto: economica.net

Ce recorduri a bifat Romania in dreptul energiei eoliene?

In Romania, cel mai mare parc eolian se afla in judetul Constanta, iar recordul absolut inregistrat de acesta a fost raportal la sfarsitul anului 2017, cu o cantitate realizata de peste 1,323GWh. Luna cu cea mai mare cantitate de energie eoliana produsa de parcul CEZ a fost decembrie, cu peste 154GWh, energie suficienta pentru alimentarea cu energie timp de un an a aproximativ 46.000 de case.

Conform Institutului National de Statistica, productia de energie electrica realizata de centralele eoliene in Romania crescuse pana la finalul lunii noiembrie 2017 cu 13% fata de aceeasi perioada a anului 2016.

Surse articol: green-report.ro si business24.ro