Județul Botoșani va avea cel mai mare parc eolian din țară: Peste 1000 de proiectele de dezvoltare a parcurilor eoliene, în 2023

Județul Botoșani se pregătește pentru cel mai mare parc eolian din țară, un proiect ambițios susținut de Eurowind Energy din Danemarca, prin intermediul Ewe Eolian România.

Acest proiect va acoperi nu mai puțin de nouă localități din nordul județului Botoșani: Cotușca, Rădăuți-Prut, Concești, Păltiniș, Darabani, Hudești, Suharău, Havârna și George Enescu. Cu o capacitate estimată de aproximativ 1.000 de megawați, acest parc eolian va depăși orice altă producție eoliană din România.

Infrastructura parcului va consta în peste 170 de turbine de ultimă generație, fiecare având o capacitate de aproximativ 7 megawați. Acest lucru nu doar că va spori semnificativ producția de energie regenerabilă, ci va plasa și județul Botoșani pe harta europeană a energiei eoliene.

Vântul generos din localitățile menționate a fost un factor crucial în atragerea investiției majore în regiune. Cu condițiile meteorologice favorabile, acest proiect se anunță a fi nu doar un succes pentru industria energiei regenerabile, ci și o oportunitate de creștere economică pentru comunitățile locale.

De asemenea, deschiderea fermierilor și sprijinul autorităților locale și județene pentru acest parteneriat reprezintă un semn clar al angajamentului față de tranziția către surse de energie sustenabilă. Prin colaborarea activă între investitori și comunități, se creează o punte între nevoile energetice ale țării și resursele naturale disponibile, contribuind la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon și la promovarea unei economii mai verzi.

Explorează peste 1000 de posibilități de implicare în proiectele de dezvoltare a parcurilor eoliene, din România

Pentru cei care doresc să fie la curent cu progresele în domeniul panourilor fotovoltaice platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.