Harta proiectelor de construcție și amenajare a stațiilor de epurare a apei: Prahova conduce cu 28 proiecte în 2023

În ultimii ani, au avut loc investiții semnificative în modernizarea și extinderea stațiilor de epurare a apelor tehnologice din România pentru a face față cerințelor de mediu tot mai stricte și pentru a promova practici industriale sustenabile.

Oportunități de ofertare la proiecte care vizează construirea și amenajarea stațiilor de epurare a apei cu Victa

Potrivit unei analizei Victa se constată că în 2023, în întreaga țară există mai mult de 415 de proiecte în desfășurare care vizează construirea și amenajarea stațiilor de epurare a apei.

În acest sens, județul Prahova se evidențiază în frunte având în derulare 28 proiecte în anul 2023, urmat de județul Iași, Bacău, Timiș și Buzău cu 20 de proiecte.

Harta de mai jos ilustrează situația la nivel național a proiectelor care implică construcția și amenajarea stațiilor de epurare a apei:

Fabrica de hârtie DS Smith din Zărnești a inaugurat astăzi noua Stație de Epurare a Apelor Tehnologice, o parte esențială a unui plan de investiții de 11 milioane de euro, lansat în 2021. Lucrările la stația de epurare au început în 2021 și au fost finalizate cu succes.

Principalele beneficii ale noii stații de epurare includ creșterea capacității de producție a hârtiei și reducerea impactului asupra mediului. Acest lucru se traduce printr-o reducere de până la 20% a consumului de apă proaspătă și o scădere de până la 60% a cantității de deșeuri tehnologice. Investiția va contribui, de asemenea, la reducerea consumului de gaze și a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu o economie estimată de până la 4.500 de tone de CO2 pe an.

Această inaugurare reprezintă un pas important în direcția producției mai sustenabile și responsabile la nivel local și regional pentru DS Smith și are un impact pozitiv asupra mediului și comunității locale.

Dacă dorești să ofertezi la proiecte de epurare a apei platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

Sursa articol: https://constructfocus.ro/ și https://victa.ro/